Hatti vetcheck

Vår fina Hatti har aldrig varit iväg på någon vetcheck i sitt liv, hon har aldrig haft något som gjort att jag behövt kolla upp henne. Eller behövt och behövt, egentligen tycker jag alla hästar ska kollas 1 gång om året även om de känns bra, men helt ärligt har det varit för mycket på de andra som tagit upp den kraften/ekonomin samt att ibland blir jag rädd att leta fel när det känns bra. Men idag var det dags!

Vi köpte henne som föl så då var det bara en lindrig besiktning då hon var 6 månader. Efter hennes korsförlamning på breeders så mådde jag väldigt dåligt över att hon kämpade igenom en testridning i det skicket som kom mer och mer i ridningen. Jag har inte kunnat släppa att det kanske skulle kunna vara något som ligger kvar i henne. Böjprov, röntgen av halskotpelaren och allmän check, nu drar jag lättnadens suck, hon är bra.
Fortfarande 1 värde som ligger för högt mot normala efter korsförlamning, så nästa tisdag ska jag galoppera henne ordentligt på kvällen, sedan ska vi mäta om det värdet och se vad som sker då.

Tack Axel och Mälarenshästklinik för idag!

1 Kommentar

  1. Ellen - tävlingsryttare den 2 dec 2019 18:55 kl 18:55

    Så skönt att allt var som det skulle.

Kommentera