Hästarna i stallet

Har fått förfrågan om att ni vill lära känna hästarna bättre såhär kommer det lite om hästarna som jag har haft en längre period

Dokki: Allting känns lättare och bättre nu mot i början av året, vi har hittar tekniken tillsammans. En skada kan verkligen ge mig en känsla av stress att vi kommer tappa mycket, oavsett vilken häst det är. Men vila ger faktiskt bra på ett sätt får man tänka i det tråkiga, det utvecklar hästarna ändå, hästarna får landa med det nya vi har lärt oss i träningen vi har haft och promenaderna håller ändå igång rätt bra.

Personlighet: litar inte på alla människor, men har du blivit hans vän är du den han tyr sig till och är världens goaste. Väldigt snäll häst och vill alltid göra sitt bästa. Ägare Bo Erixon och Anna Edling

Lazzie: Så mycket kvalitéer i henne som jag nosar med på träningarna, jag vet inte riktigt varför vi inte sätter det på tävlingarna. Vi lyckas alltid göra lite små fel, i te Lazzies fel utan vi två lyckas inte hela vägen på tävling. Vilket får mig att känna att Lazzie bör kanske säljas till en junior/yr ryttare, hon är grym där. Jag själv leker med svårare rörelser som byten i varje vi gör nu 5 st ändå bra, passagen är hon talangfull med och piaffen ska vi börja med. Hon har lätt för saker men när jag gör det svårare på träningarna så kanske det blir lite svårt på tävlingarna.

Personlighet: supersnäll i all hantering. Hatar dock att spänna sadelgjorden, hon är självständig men gillar ändå att vara med Hatti i sin hage. Lite divig då hon vill ha maten först och har en egen vilja, ibland när vi ska rida ut vill hon till höger och jag till vänster. Då blir det lite dissektioner men sen så går vi till vänster. Ägare Elin Dolk

Hatti: Ger mig en wow känsla under varje pass, gåshud! Har ett påskjut och energi som är enormt. Det svåraste just nu och har varit är att hon ligger superfint i handen, bra kontakt och mjuk, sedan ifrån ingenstans kan hon bli stark och gå som en giraff innan hon igen mjuknar av och bjuder på jättefin känsla igen. Hon är lätt att ställa i båda varven. Jag tränar mycket övergångar på henne, utmanar henne lite att ligga kvar då jag får känsla av att hon vill hela tiden bestämma haha. Hatti rör sig riktigt bra så det behöver vi inte träna på, brukar göra några tempoväxlingar för att känna att det hela tiden finns där annars sparar jag på henne.

Personlighet: supersnäll och gosig av sig. Men en liten räv bakom örat faktiskt. Ifrån ingenstans kan det komma ett bakben flygandes, inte mot oss men en stackars cyklist som även råkar vara släkting åt mig (tur eller ej vet jag inte hehe ) kom cyklandes bakom och skulle om när hon skrittades på vägen, Hatti är trafiksäker så det är inga konstigheter, cyklisten pratar och varnar att hon är påväg om. Hatti som går där och chillar slänger ut ett bakben och träffar cykeln så de for ner i diket. Det gick bra som tur var men förstå så illa det kunde ha gått. Ägare Elin Dolk

Laxen: Härlig och en alldeles underbar galopp, det är hans bästa gångart! Traven kommer hela tiden men kräver lite mera tid för att utvecklas. Han gillar att träna och har en hög arbetsmoral! Har jobbat med att få han lite tuffare, det genom hinder och miljöträning med att rida över plastpåsar, paraplyn i ridhuset m.m. Ägare Dolk Dressage och Kristian Von Krusenstierna

Personlighet: Finns inget ont i denna supersnälla häst, genomsnäll! Han står och sover när man gör iordning honom och sedan direkt jag hoppar upp i sadeln så är han direkt vaken och lagom het.

Latino: Det är Kristian som äger hela honom, och det är en häst som Kristian tror väldigt mycket på för de större klasserna. När han kom till mig var han ängslig och lite flyktig av sig, både i ridningen och när han stod själv i boxen. Alltid snäll när man hanterade ifrån marken. Ridmässigt är det han som alltid legat före med rörelserna mot de andra jämnåriga, han har otroligt lätt för sig att lära sig nya saker. Kvick i bakbenen! Han har utvecklats väldigt mycket i sin personlighet som även såklart gör ridningen gott. Nu är han säker i sig själv!

Hedda: Coola Hedda, hon är hästen i stallet som vem som helst skulle kunna rida. Endast 4 år men är alltid säker och stabil, en häst som man är otroligt tacksam över att ha i träning. Tuff tjej som aldrig är rädd eller ängslig av sig, ser inte fara i något och tycker det är lika kul att träna varje dag.

Personlighet: snäll och gillar uppmärksamhet. Kan bli lite orolig om hon lämnas själv i stallet. Lugnast i hagen om hon får en kompis annars springer hon lite. Ägare Myrsjö Gård

Amir: Absolut genomsnäll! Nyfiken av sig och gillar att vara där det händer saker. Kommer alltid ut med huvudet i boxen för att se vad som sker eller bara få bli klappad. Han ska ridas in nu och vi har börjar med lite sadelträning. Köptes i januari av Dolk Dressage och han ska säljas, det har varit planen hela tiden. Hade gärna haft även honom kvar men det går inte ekonomiskt att äga så många egna hästar.

Sedan har jag fler hästar i stallet, de står i träning och några i försäljning såsom Flickan och Dudde. Vi har besiktning på Dudde så han kanske lämnar oss snart, Flickan har provridningar bokade på. Ska även lägga ut ny film på henne. Perfekt allround häst då hon gillar att variera träningen och tycker om att hoppa. Supersnäll att rida ut på. Det som tyvärr inte klaffat med provridningarna är att hon blir lite för pigg enligt de mindre ryttarna. Motor har hon men aldrig att hon skulle sticka iväg. Har gått på Ågesta Ridskola innan hon kom till mig. Ligger film på instagram.

2 Kommentarer

 1. Ida den 22 aug 2019 09:48 kl 09:48

  Dom hästar som står under rubriken ”Hästar till salu” längst upp, är dom alla hos nya ägare nu? 🙂

  • Lina Dolk den 22 aug 2019 10:10 kl 10:10

   Hej! Oj den har jag glömt uppdatera, tack för påminnelsen. Alla utom 1 blev sålda, Och det är Firren han står i ett annat stall för försäljning nu.

   2


Kommentera