Härliga sommaren

Vilken härlig sommar vi har om man tänker bada-sola-hänga vid poolen/stranden! MEN vad varmt det är att rida flera hästar varje dag, och då har jag ändå haft lite färre hästar i juli mot när det är fullt. Bra val att vi planerade in en månad med lite mindre arbete som klaffade fint med värmen.

Nu är det dock snart smockat i varje box igen, och det är en salig blandning på hästar. Alltifrån PRE hingst som snart kommer samt ponnyer, unghästar och Dokki som går Grand Prix.

Vi har flera hästar ute på nätterna som bara kommer in några timmar vid ridning/vila. Vi tittar alltid till dom extra på kvällarna så vi ser att allt är lugnt, och om jag vore häst hade jag valt att vara ute på natten = svalt och inte en massa insekter som jäklas

Ett av gängen som är ute tillsammans ser ni på bilden ovan, HP som är 2års-hingst, DC (här i träningen) och Tino (uppstallning) som är valacker. En väldigt lugn och sansad trio som trivs tillsammans där de alltid står tillsammans och ofta kliar på varandra.

Jag har två ston Amber och Loppan som båda är här i träning, de delar gräshage och sedan Justin som nu tyvärr får gå ensam eftersom Sune har boxvila. Hatti som även hon har boxvila gick med Amber innan. Sedan några hästar som går ensamma i gräshagar som är ute på dagen men inne på naggen. Allt ska självklart anpassas efter varje häst, men så länge hästarna har gräs och inte för små hagar är det ytterst sällan det blir problem vid ihoppsläpp av hästar är min erfarenhet. Det är så många som blir förvånade att vi har flera tillsammans här hemma bara för att vi är ett ”dressyrstall”. Däremot på vintern när de går i mindre grushagar har vi de oftast ensamma då de hagarna är mycket mindre och då ökar skaderisken.

Kommentera