Hagar

Kommentar: Hej Lina

På anläggningen jag står på får endast hästarna vara ute 2 timmar om dagen, och vid regn inte alls.. Även fast jag som ägare erbjuder mig att ta in min egna häst och någon mer häst så min inte blir ensam så är det ett starkt nej. Vad ska jag göra? Självklart behöver hästarna vara ute mera, precis som dina är!

Svar: Hej!

Så länge man står uppstallad hos någon så måste man rätta sig efter gårdens regler och rutiner, annars är det väl så att man får söka sig till ett annat stall om man inte tycker det fungerar och fall man inte kommer fram till en bra lösning för alla.
Jag tycker också hästar ska vara ute mera än 2h per dag, är glad att vi har flera hagar även om det är tillgång till mindre hagar för hälften av hästarna. Dock är grushagarna de bästa på vintern så de slipper trampa runt i lervälling.
Jag har inga större hagar med mycket bete till unghästarna, så i sommar kommer både Amir och Sune få sommarbete på bortaplan just för att ge dom bättre förutsättningar, jag väljer att betala för det istället, det kommer gynna oss i framtiden.

Tips, leta upp ett stall som kanske ligger längre bort men som har vad du önskar så kommer det kännas bättre för dig även om det blir längre resa.

Kommentera