Ha roligt med din häst

Att nå framgångar med sin häst är det många faktorer som spelar roll på. Nu pratar jag tävlingsframgångar.

1. Ha en bra tränare och upplägg. Lita på det upplägget!

2. Tävla på den nivå man är redo för. Sjävklart får man misslyckas, men man behöver vara redo på träning för att kunna prestera på tävling. Annars backa bandet och gå ner en nivå för att hitta tillbaka.

3. Ge tid i stallet hemma, ta extra minuter att gosa med din häst, studera den i boxen, ta en extra paus för grässtopp och bara bli vänner. Även om Dokki vilar just nu så promenerar vi och tar längre grässtopp. Den tiden är också viktig. Dokki gillar inte att bli ryktad så jag drar bara av det värsta och sedan använder jag massagetäcket istället, man får hitta genvägar till hur just varje häst vill ha det.

4. Hästen presterar så som vi har tränat dom eller så som vi rider de just för stunden på banan. Det finns väldigt väldigt få hästar som inte ställer upp. De tänker inte att nu när jag är innanför vita staketet så ska jag sluta kämpa ? Många (även jag ibland !) upplever att hästarna är på ett sätt hemma i träning, men på ett annat vis på banan. Men jag tror 100% att det är vi ryttare som helt enkelt rider annorlunda, nerverna spelar in mer än vad man tror och ibland spänner man bågen för mycket eller för lite helt enkelt. Sedan kan såklart hästen bli rädd för något men det är okej, det är levande djur inga maskiner.

5. Ha roligt! Släpp all kontroll ibland, busa till det hela lite. Hästarna vill också få släppa loss och ta en rejäl galopp på fältet eller vad det nu kan vara. Precis som oss människor måste man ha roligt för att lyckas!

2 Kommentarer

  1. Frifa den 29 apr 2019 12:44 kl 12:44

    Tack för en så inspirerande blogg för och främst! 🙂

    Till min fråga, jag är i processen att jag snart ska sälja min ponny. Vad är dina bästa tips för att få den perfekta försäljningen, för alla parter? Hur lägger man upp provridning smartast osv osv.

  2. Carro den 2 maj 2019 07:16 kl 07:16

    Klok som en bok ??❤️ Precis så!

Kommentera