Grymt flow just nu

Otroligt vilket bra flyt alla hästar är inne i just nu, de tränar på pass efter pass och gör det riktigt bra. Alltihopa! Då får man vara riktigt glad när varje häst hela tiden levererar!

Idag började jag med Bella, hon hade vintervila i december och är nu helt igång igen. Vilan gjorde henne gott och hon har bra med framåtsbjudning, alltid rätt inställning till att arbeta och supersnäll i hanteringen, ska bli kul att jobba vidare med henne.

Agnes hjälpte till att göra iordning
Bella när jag och Elin mockade

Sedan var det Dokkis tur, han levererar och levererar så roligt. Vi tar stora steg framåt och det är ju så roligt att som ryttare få utvecklas ännu mera med de svåra rörelserna. Att hela tiden leka med tajmingen och ha lagom energi och avspändhet men samtidigt vilja framåt varje steg.

Laxen, fina snälla Laxen! Han är lite styv när vi börjar passet, men släpper till efter skrittarbete, det gäller att hitta rätt upplägg för varje häst. Vissa ska skrittjobbas och andra ska igång och joggas direkt efter de har skrittat fram på långa tyglar.

Amir åker imorgon till Sarali för att fortsätta inridningen, han sköter sig exemplariskt nu och har mognat massor. Jättekul att se vilket förtroende han har för mig. Vi jobbade med longeringen idag och han var lyhörd direkt ifrån start.

Jullan är inne på sin sista träningsvecka innan hon åker hem nästa helg, vi har jobbat med bytena och att att reglera tempot mera. Att det ska vara tydligare övergångar mellan tempot, att man avslutat en rörelse och får till en bra halvhalt innan nästa sak ska ske. Hon har även fått en omgång med klippmaskinen, hon var klippt men inte ben och huvud, så det är fixat nu 🙂

Lazzie känns mjuk i kroppen och pigg! Vi gjorde ett lättare pass idag då vi ska träna på måndag för Kristian. Eftersom vi tränar på så svåra saker för hennes del nu så vill jag ge lättare egoboost pass hemma för att stärka självförtroendet. Hehe hon har iof världens bästa självförtroende jämnt men iaf 😂

Stövlarna och hjälmen är packad, imorgon är jag i Linköping och är med på Patrik Kittel Dresssgw Tour, ska bli väldigt roligt. Hoppas jag träffar några av er läsare där.

Stal Elins bilder ifrån dagen 🙂

Kommentera