Framsteg

Dagens träning gick också väldigt bra. Nicole var på mig igår om att slappna av lite mer i överkroppen och inte spänd och något tajt i armarna. Det tyckte hon var mycket bättre idag vilket ledde till att jag fick en rundare överlinje på Dokki och kunde ha mer kontroll på nacken.

En annan sak hon har varit på mig om är tempot, att kunna sänka tempot utan att ha mer samling. Samlingen är bra men jag tappar lite bärighet när tempot blir för högt. När jag fick kontroll på de så blev det mycket bättre kvalité i bytena i varje, piruetterna och piaffen/passagen. Vilket är rörelser som bygger väldigt mycket på bärigheten.

Man blir ju alldeles pirrig av att gå runt bland dessa världsstjärnor. Dels att ha Nicoles ögon på sig, och att Edward Gal och Hans Peter är i samma ridhus samtidigt som man själv rider. Galet! Satt nu på eftermiddagen och tittade igenom filmerna och det är väldigt nyttigt! Imorgon ska jag försöka filma lite med mobilen så jag kan skicka hem till Elin också. Hade så gärna velat ha henne med mig, nästa gång.

Jag och Viktor badade i över 1 h innan vi åkte tillbaka till stallet ikväll.

Väldigt fin miljö på löprundan imorse.

1 Kommentar

  1. Anngelica den 10 apr 2019 06:42 kl 06:42

    Vilken upplevelse! Och kul med så ”enkla” tips till ”bättre” ridning 🙂

Kommentera