Fråga

Fråga: Hej!
Jag undrar en sak. Du rider ju väldigt mycket olika hästar i olika utbildningsnivåer, hur har du lärt dig hantera det? Tänker mig att om man som ovan sitter på en GP häst som levererar super känsla i svåra uppgifter, för att sen sitta på en 4 åring som håller på med grunder, då kan det lätt bli trassligt i hjärnan, eller att man kanske förväntar sig mer än vad den yngre hästen kan ge, exempelvis.
Min fråga helt enkelt är hur du lärt dig att vara så flexibel, samt hur du ser på frågan, har det varit svårt för dig förut, eller så?
Massa kramar!

Svar: Hej!

Jag har alltid ridit många hästar i flera år så idag är det inte alls svårt att ställa om sig till vilken häst/ utbildningsnivå som jag ska rikta in mig på. Om inte annat så märker jag det direkt om det vinglar ordentligt första travstegen när jag sitter på en 3 åring mot de äldre 😂

Att alltid komma ihåg att ta bort sporrarna är det som jag ständigt måste påminna mig själv om när jag hoppar upp på de yngre, kan blir lite för stor reaktion om jag hoppar upp med långa hjulsporrar på en häst som precis insett att det är helt okej med att ha ryttarens ben om sig 😅

Jag har blivit bättre på att alltid ha en plan på vad jag vill få ut av ett pass, att hoppa upp utan att veta vad vi ska träna på är aldrig rätt väg för mig, jag planerar in mig på vad jag ska träna på innan passet så att jag har en rödtråd att följa under träningen. Som ryttare är det väldigt nyttigt att rida hästar i detta stora spann som jag har i stallet, unghästarna lär mig som ryttare att kunna läsa av dom väldigt snabbt och att rida på framåt och vara väldigt följsam, de äldre hästarna får mig att träna på rörelserna och de små små hjälperna för att utföra de olika momenten och tajma kommunikationen snabbt och enkelt.

Hatti och jag tränade på uppridning-halt-hälsning igår

2 Kommentarer

 1. Cornelia den 25 apr 2020 07:47 kl 07:47

  Intressant läsning! Tänker att det är en stor fördel att du rider hästar på högsta nicå, du vet hela tiden vad slutmålet med unghästarna är. Red en del unghästar när jag var yngre och då hade jag aldrig ridit mer erfarna hästar så egentligen hade jag ingen aning om vad jag gjorde och vad slutmålet var hehe.

  • theresa den 28 apr 2020 16:15 kl 16:15

   Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han delade med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollspåren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett förhållande problem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) Älska trollformler
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässor
   4) Giftermål
   5) Bindande trollformler
   6) Uppdelningar
   7) Dödsförtroll
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}Kommentera