Förväntningar inför Friends

De två tidigare åren har jag åkt dit med ett mål i sikte: Vi ska rida för segern! Jag hade många många tävlingar bakom mig med Biggles och vi hade levererat gång på gång och var starka internationellt. Första året red vi hem segern, så fantastiskt kul, stolt och en ära att få göra det på Biggles. Andra året hade jag också siktet inställt på att rida för segern.

Men jag kunde verkligen inte hantera mina känslor som var att få rida sista starten på älskade Biggles. Tårarna rann i boxen, de rann när jag gjorde iordning honom, jag tänkte hela tiden ”sista gången jag besiktar honom, sista gången vi tränar på banan, sista gången jag är på framridningen..” Tårarna rann när jag red inne på banan, både av stolthet, sorgsenhet men störst av allt en enorm tacksamhet till Biggles, hans ägare Ingrid och all runt omkring som hjälpt mig få dessa lärorika år med honom. Jag kunde inte hålla ihop det som det krävs.

Vi gjorde en av vår sämsta ritter någonsin och slutade på en tredje placering, resultatmässigt var det väldigt dåliga procent på oss (66%) och det berodde på att jag hade känslorna utanför kroppen, min hjärna och hjärta var inte i balans. Jag var inte ledsen över en sämre resultat men däremot kände jag att Biggles förtjänade att avsluta på topp. Han gjorde det på ett sätt då han var i väldigt fint skick, men sjävklart ville jag rida en bättre ritt. Kommer alltid vara Biggles tacksam hela mitt liv, kan inte beskriva hur mycket han har lärt mig gällande ALLT.

I år åker jag till finalen med endast tre starter i ryggen detta år, det är ett år där vi gick ifrån YR till U25 ekipage och det är svårt. Somliga träningar är det väldig bra, vi kan det här! Medans andra gånger får jag det inte att stämma. Men jag är väldigt ödmjuk och ännu en gång tacksam att få rida på denna nivå, det är riktigt svårt men så otroligt roligt. Jag har mognat och lärt mig att går en tävling inte som tänkt så rasar inte hela livet hehe, utan man får borsta av sig och göra det bättre. Ändra upplägg och taktik. Eller helt enkelt rida bättre, det är oftast där det faller för det flesta 👋🏻

Hela det här året har varit kämpigt med skadade hästar, tufft ekonomiskt för att även hela tiden tänka, kommer jag klara av att driva detta företag med bättre vinst? Just nu skulle jag inte klara det utan pappas hjälp (foder/halm billigt) och att jag bor hemma. Men jag är 22 år, ska flytta nästa år (hus på gården) och måste tänka mer lönsamhet för att klara det. Elin kommer vara mammaledig länge då hon kommer få tvillingar i vår och kommer därför inte kunna hjälpa till att stötta som innan. Ibland har hon tagit några utgifter för att underlätta och vara snäll, det blir såklart en skillnad.

Jag kommer klara det, dock så är det tuffa beslut som måste tas och förändras. Det är ett drömliv att få arbeta med hästar, men tufft, tuffare än jag någonsin tänkt mig. Jag kan jobba hur mycket som helst, är en riktigt arbetsmyra, men det måste såklart löna sig bättre. Jag jobbar på det, och ni kommer få följa med på denna resa också

5 Kommentarer

 1. Ida den 27 nov 2019 11:41 kl 11:41

  Jag tjatar vidare om bloggintäkter. Har du optimerat intäkterna från bloggen? Öppna upp för fler samarbeten med företag här, t.ex. gällande strö och foder (kan du sponsras med t.ex. ströpellets så blir det några kronor färre även fast din halm redan är billig, och man kan med fördel lägga halm ovanpå pellets så hästarna ändå har något att plocka med).

  Kör fler träningshelger/-läger och clinics. Det ger mer pengar på kort tid, och ta ledigt för återhämtning en vardag istället.

  Investera i skrittmaskin för att hålla igång promenader men utan att du behöver leda en häst i taget. Du kan till och med låta dom promenera medan du mockar (placera med fördel skritten så man lätt ser den från dynghögen, då har du bra koll under tiden utan att behöva gå onödiga vändor). Det blir en klumpsumma ut, men besparar tid (som istället kan ge andra inkomster eller återhämtning) på sikt.

  Likaså en skottkärra med inbyggd våg, om ni väger grovfodret. För att slippa stå och packa femtielva kassar per dag. Bara att lasta kärran full, och portionera ut direkt i var box. På kvällen kan man även lägga upp morgongivan direkt utanför boxdörren när man ändå är ute med kärran, så är det bara att knuffa in högen i boxen på morgonen = spar rejält med tid, som kan användas till något bättre.

  10
  • Lina Dolk den 27 nov 2019 13:38 kl 13:38

   Hej!
   Jag jobbar redan alla dagar i veckan förutom när jag tävlar då räknas det som ledig dag, så kan inte ha fler träningar/clinics än vad jag redan har.

   Bloggen ligger tyvärr lågt, elin ska ta tag i det säger hon när hon har tid över så det ska vi se över 😀

   Skrittmaskin absolut, men det kostar 200-300 för att då tak och bra underlag, inget jag har pengar för i dagens läge, men i framtiden så hoppas jag på det.

   Både jag och Elin ogillar när hö ligger utanför på golvet, så ännu är det höpåsar, tur det bara är 14 hästar och inte fler. Elin fodrar alltid morgon så hon vill bara kunna ösa in säckarna då hon åker vidare till sitt jobb. Men tips för andra underlättande saker tas gärna emot.
   Vi ska gräva ner värmeslinga och vattenslang till alla grushagar, det längtar jag till! Tungt och tar lång tid att fylla vatten hela dagarna

   2


 2. linn den 27 nov 2019 14:47 kl 14:47

  förstår om det är många tuffa beslut ..Inte äga så många hästar själv utan måste s’lja för att få det att gå ihop till slut

  lycka till

  • M den 29 nov 2019 00:55 kl 00:55

   Du borde lägga bloggen på en större portal, typ cube, någon som hjälper dig att skaffa samarbeten. Du skulle kunna tjäna riktigt bra på det och det är väldigt lätta pengar som kräver minimal insats jämfört med stalljobb och ridning.
   Du har den i särklass bästa hästbloggen och nischade influencers med lojala följare är värt mycket pengar. Jag tror inte du inser ditt värde på det området. 😊

   2


 3. ELLOV den 27 nov 2019 23:12 kl 23:12

  Biggles <3 tror många har ett extra stort hjärta för honom pga er tid tillsammans!

Kommentera