Första träningen för Justin fick bli på hemmaplan, jag bestämde mig för att inte åka iväg imorse med lastbilen då det var så pass isigt, vi fick köra digitalträning istället, det är helt okej.

Grunder grunder och återigen grunder är det vi tränar på. Övergångar och kvartslinjer är det jag kommer träna en massa nu i början, bort ifrån spåret och lära mig ha Justin rak utan att ta hjälp av sargen. Ha koll på bogar och steglängd i varje steg, det är otroligt mycket att tänka på, men så roligt det är att rida honom!

Högergaloppen är bättre än vänster, han blir lite mer stampig bak i vänster, det är något vi kommer jobba vidare på. Bytena är han väldigt kvick i och förekommer mig ibland, även där behöver jag lära honom att vänta in min signal och ta det lugnt innan och efter bytet.

Justin har lugnat ner sig här hemma, första dagarna i ridhuset var han spänd och hoppa runt när han leddes fram/av, reagerade på människor och hästar som kom och gick. Mycket lugnare nu även om man får vara lite beredd.
Dokki har också tränat dressyr, och resten av gänget har fått löshoppat idag. Hästarna har blivit broddade, vi väntade in i det sista med att brodda men idag fick vi lov att göra det, vägen upp till hagarna är ordentligt halkig samt även stallplan utanför stall/ridhus. Justin är den som inte har broddhål, så han får gå extra försiktigt till hagen och endast skritta fram/av i ridhuset tills hans ska skos nästa vecka. Han har endast framskor men vi kommer ta på bakskor också pga halkan.

3 Kommentarer

 1. Maria den 12 jan 2021 21:33 kl 21:33

  Hej och tack för en magiskt mysig blogg. Även för en medelålders fd ryttare;)
  Jag undrar hur hög Justin är? Du sa att han var lite mindre.
  Stort lycka till och hoppas att du orkar/vill fortsätta med att uppdatera oss, vi är många som har det som ljuspunkt!
  Varma distanskramar
  Maria

  7
  • Lina Dolk den 13 jan 2021 10:35 kl 10:35

   Hej! Vad kul att du gillar min blogg! 🙂 Justin är bara 164 cm, minsta hästen i stallet, men han hävdar sig bra 😉
   Dokki är ca 172, Hatti 168 och Justin 164

   2


 2. A den 13 jan 2021 22:10 kl 22:10

  Justin är magisk!!
  Undrar varför vill du vänta med att brodda? Är de för att många går ihop o skaderisken blir större? Min häst har varit broddad till o från sen i november 😅

Kommentera