Försäkring

Fått frågan om hur vi gör med försäkringar på våra hästar, och vi har endast ungdomarna Diddi och Sune livförsäkrade, alla andra har bara veterinärvård.

Även Justin har bara veterinärvårds delen, vi tog över hans försäkring och känner att det går såklart inte att betala en livförsäkring för det vi köpte han för. Så vi har ingen liv alls på honom, känner att om jag skulle försäkra för några hundra tusen så hade det gett mig en bråkdel av vad han är värd ändå. Jag får be till högre makter att allt går bra, skador kommer alltid på hästar och de flesta går att behandla.

Det är en stor satsning att köpa en sådan här dyr häst, men ska jag komma vidare så kände jag att satsa fullt ut med vad jag kunde. Noll på kontot har jag nu, men en väldigt väldigt fin häst som jag ska försäkra ta till Grand Prix internationellt.

Dokki Hatti och Justin = nyper mig i armen!

4 Kommentarer

 1. Elin den 6 jan 2021 20:48 kl 20:48

  Skulle vara intressant om du gjorde ett inlägg och förklarade vad det är du ser i nya hästen jämfört med Lazzie, vad det är som höjts nu och vad som inte räckte med henne? Från en som tyckte Lazzie var skitfin, haha.

  3
  • Sara den 7 jan 2021 13:27 kl 13:27

   Håller med, skulle va jätte intressant att läsa hur du tänker kring denna häst va Lazzie!!

   1


 2. Maja den 6 jan 2021 22:04 kl 22:04

  Jag skulle jättegärna önska ett inlägg där du kunde förklara lite kring att tävla mer eller mindre med en häst under resan upp i klasserna. Jag är mer inom hoppning, o där är mitt intryck att man tidigt startar rätt mkt för att ”träna på att tävla” med de unga hästarna, att de ska få rutin, ett antal rundor i kroppen etc. I dressyren läser man ju om hästar som gjort jättefå starter o sen i princip går in i svår klass..? Antar att det är individuellt, men spännande att veta mer kring tänket!😃

  1
  • M den 3 feb 2021 02:06 kl 02:06

   Min uppfattning är att hoppryttare är betydligt mer tävlingsbenägna, inte viktigt om hästen är beredd på uppgiften. Dressyrryttaren väljer sina starter noga, tränar hemma tills hästen är redo att vinna msvb, minst! 😊Kommentera