Förbered inför våren

Inlägget är i samarbete med Re:Claim!

Starten på 2021 blev kanske inte som förväntat. Det är tävlingsförbud fram till juni för dom som inte är yrkesverksamma inom ridsport. Riktigt trist! Men eftersom jag arbetar med hästar har jag fått tillstånd att tävla ändå, något jag är väldigt tacksam över. Jag älskar att tävla och det är något speciellt med att förbereda hästen och utrustningen inför start. 

Oavsett om jag ska tävla eller åka iväg på träning är jag noga med att ha rena schabrak, täcken och kläder. Jag samarbetar sedan förra året med Re:Claim, som är ett svenskt företag som har tagit fram unika produkter för just tvätt av hästprodukter och kläder. Deras tvättmedel tar effektivt bort lukt och är skonsamma mot materialet. Schabrak och täcken kan tvättas utan att bli slitna, något jag tycker är väldigt hållbart (både för miljön och plånboken…). 

Till mina utetäcken använder jag deras Rug Wash, och till mer ömtåligt material (så som ull) använder jag istället deras Fine Wash. Jag doserar som vanligt, men om ni är osäkra finns det en doseringstabell på baksidan.

Visst är flaskorna snygga? Kul att Re:Claim också har tänkt till gällande design.
Efter jag tvättat mina utetäcken sprayar jag på deras impregneringsspray (den gröna flaskan). Den kan man också dosera direkt i maskin om man vill.

En grej jag dock inte vill tvätta efter varje tävling är min frack, tävlingskavaj och hjälm. Men de luktar gärna svett efter att ha blivit använda ett par gånger – därför kan jag verkligen tipsa om deras Odorspray! Den sprayar man bara på kläder eller hjälm, så försvinner lukten och lämnar inga fläckar. Kommer använda min Odorspray flitigt när temperaturen stiger ute och vi närmar oss sommar, även om det känns långt bort nu.

Re:Claim finns i olika butiker runt om i Sverige och även nu på Granngården! Häftigt att gå in där och se ett företag jag samarbetar med stå i en hylla längst fram. Om ni vill hitta närmsta återförsäljare så kan ni spana in deras återförsäljarlista här, annars besöka Granngården. 

1 Kommentar

  1. Anonym den 1 mar 2021 12:22 kl 12:22

    Hur är det med tävlingar nu? Anordnas det knappt några pga att enbart ni yrkesverksamma kan tävla? Är det mer hopptävlingar som anordnas? Ser på Carl Hedins insta att även han verkar komma iväg på bara hopptävlingar så undrar lite hur det är på dressyrfronten.

Kommentera