För att bli en bättre ryttare

För att bli en riktigt bra ryttare är det väldigt mycket som spelar in, tålamod, noggrannhet och vilja kommer man väldigt långt med. Men det som såklart hjälper bäst är att rida så mycket som möjligt, tacka aldrig nej till att rida (dock aldrig rida en häst du är rädd för, eller en som beter sig farligt) Jag har ridit galet mycket olika hästar under mina år, har haft många många hästar i träning, och har man rätt inställning så lär man sig något nytt av varje häst oavsett vad det är för typ. Utöver just rida så mycket som möjligt är dessa mina 5 bästa tips:

  • rida många olika hästar
  • se bra ridning, sätt dig och var som en svamp på läktaren, rider du på ridskola, se lektionen innan. Analysera och tänk till hur du själv skulle gjort i någon situation som sker. Inspireras av de som är bättre än dig själv.
  • Sociala medier är ett grymt verktyg, där kan man finna en massa ryttare som sitter bra, rider mjukt, som har en sund inställning till hästen, ta efter dom!
  • läs på mycket om hästar och ridning, jag själv borde läsa ännu mer. Böcker om exempel Kyra och Peder har skrivit är tips. Kyra har massa med knep i sina böcker, och Peder visar verkligen vilken häftig och kunnig hästmänniska han är på så många områden utöver i sadeln.
  • Träna utan din häst, kroppskontroll, bålstyrka, smidighet och uthålighet hjälper väldigt mycket för att kunna sitta korrekt och inverka på bästa vis.
  • Ät ordentligt, jag själv har haft väldigt dålig mathållning som ledde till mina magproblem, ha alltid mellanmål med dig, ska du iväg på träning/tävling planera även in när du ska äta och vad du ska äta. En toast och en cola är inte ett bra alternativ innan du ska prestera som bäst. Utan en välmående kropp så blir det tufft att kunna göra sig rättvis i sadeln, jag mår bra just nu, men minsta lilla jag slarvar så får jag direkt problemen tillbaka.

1 Kommentar

  1. M den 31 mar 2019 07:12 kl 07:12

    Riktigt bra tips, ska försöka ta med mig allihopa upp på hästryggen! 😀 Inte minst det sistnämnda eftersom att jag strugglar med anorexi…

Kommentera