Fokusera rätt


Fråga: Otroligt trist att du blev fråntagen poängen, håller tummarna för att ni nailar sista kvalen. Hur känner du inför den här typen av pressade situationer? Känner du att du att du blir sporrad när du vet att du ”måste” prestera på topp? Om inte, hur gör du för att tackla de situationerna mentalt?

Svar: Hej!

Jag är först ganska deppig och nedstämd när motgångar kommer, och det gäller alla motgångar i olika slag. Men man får bara bestämma sig att man får släppa det som inte går att påverka och helt enkelt ladda om igen. Inte övertända utan helt enkelt tänka att det inte blir bättre av att vara besviken utan nu får man fokusera på vad man kan göra just nu. Och med hästar så kommer motgångar varvat med framgångar det är en sak som är säkert 😅

Som på EM i Tyskland när det var väldigt jobbigt att Dokki var tvungen att springa upp en gång till på besiktningen, jag mådde såklart väldigt dåligt den natten, men så fort besiktningen andra dagen var klar så var det bara att komma in i rätt bubbla igen. 

Låter enkelt men jag tog hjälp med den mentala biten när jag var yngre och tyckte det var superbra att lära mig fokusera rätt, det sitter kvar. Något alla bör göra, även jag bör gå nu också men som vanligt är det lätt att skjuta upp visa saker. Finns alltid andra med akuta saker att betala och hinna med i ett tajt schema. 

Fick med mig Carls häst ifrån Billdal, denna snygging hade passat perfekt in på vår gård med kornas färger.. men jag gjorde som jag blev tillsagd och lämna av hans häst hos Björn i Norrköping där den skulle hoppas in. I hästvärlden hjälper de flesta varandra väldigt bra, det får man igen om man sträcker ut en hand själv 🙂

1 Kommentar

  1. Cornelia den 20 okt 2021 08:35 kl 08:35

    Du har ju visat gång på gång att du kan fokusera om i såna här lägen, det är så otroligt imponerande. Minns när du blev utplockad som reserv till NM med Jullan och vann alltihopa, det var då jag började läsa din blogg, det var så häftigt! Sen Dokki i Tyskland och nu det här, snacka om tävlingsnerver av stål 😅 Vi är många som hejar på dig!

    9

Kommentera