Flera tips

Jag började dagen hemma i stallet och tränade hästar för att sedan åka till Enköping för att hålla i träningar. Moa och Linda jobba ensamma här hemma på eftermiddagen.

Jag hjälper som ni vet många elever just nu, och de flesta är yngre ryttare med väldigt höga ambitioner, vilket är superroligt! Den frågan jag får ofta är är ”hur ska vi utvecklas ännu mera”

  1. Regelbundna träningar för tränare
  2. Rid gärna flera hästar, varje uppsittning gör dig till en bättre ryttare. Och den extra hästen du rider behöver inte vara bättre än din egna, utan ju fler hästar du rider desto bättre känsla och förmåga att läsa av hästar blir du med det en bättre ryttare. Jag hade en elev här igår som red Bobbo exempelvis. Superbra för henne att rida ännu en häst.
  3. Var i stallet mycket, även om du har full service i stallet du står i så erbjud dig vara med på en ledig dag i veckan när du har tid över. All tid med hästar gör dig till bättre hästmänniska. Lära sig hantera hästar i olika situationer och se hur de beter sig.
  4. Se mycket ridning! Lär dig av andra!
  5. Läs mycket. Finns enormt mycket bra böcker att fördjupa sig på för att öka sitt kunnande
  6. Träna avsuttet, bygg upp styrka och kondition = du rider bättre

Jag har hur mycket tips som helst, det är bara en själv som begränsar eller tar alla möjligheter som finns. Våga fråga om din tränare behöver hjälp i stallet eller en vän, du lär sig genom att se häst och vara aktiv i allting.

Kommentera