Final Laxen

Fick förfrågan om jag kunde skriva om Laxen finalrunda som såklart hamnade helt i skymundan ifrån det tråkiga som skedde med Hatti.

Laxen var först ut, kan inte tänka mig en bättre sjyst och snäll häst att få börja med för en testryttare. Han är gudasnäll!

Så stolt över hur Laxen har mognat miljömässigt mot hans första två starter i Borås och Strömsholm, i Borås höll vi oss på mitten av banan hela tiden nästan, Laxen vågade sig inte ut till publiken. Nu är han världsvan och tar det hela lika coolt som med det mesta, rolig utveckling som kommer ge honom mycket i framtiden.

En testryttare visar upp hästarna på ett helt annat sätt än vad vi tävlingsryttare gör. Vi ryttare visar upp deras styrkor och gömmer undan svagheterna och hjälper hästarna på ett sätt som domarna oftast inte ser 😉 Medan Charlotte tog fram både deras styrkor men svagheterna visades också.

Charlotte älskade Laxen inställning, det sa hon flera gånger. Svagheterna var att hon tyckte han var lite svag bak och behövde stärkas. Jag ska jobba mer på att kunna samla han och leka med registret, så det var helt korrekt av världsryttaren. Som om att det går att säga något emot 😂

Det vi inte får glömma med Laxen är att han stod flera månader efter olyckan när han hoppade in i en skylt och fick lov att opereras. Det var ovisst om han skulle bli helt bra igen, men Laxen kom tillbaka och klarade kvalen väldigt bra med finalplats både i Falsterbo och Breeders, jätteglad och stolt över Laxen!

Sedan planen med Laxen framtid vet jag inte riktigt, Dolk Dressage är delägare tillsammans med Kristian, kanske är planen att sälja honom till någon duktig satsande ryttare. Eller så utbildar vi honom lite mera. Jag älskar denna häst som ni säkert har förstått.

Kommentera