Fel upplägg av mig

Jag har verkligen fått en kall dusch över mig inför helgens starter. Ska starta tre unghästar och de alla har jag haft helt olika upplägg med.

Hatti är den som just nu är finast av alla unghästar här hemma och glänser för det mesta, vilket har gjort att jag inte ridit upp programmet eller utmanat oss något då jag tänkt att hon är så väl framme och jag vill inte träna för mycket på en 4 åring när allting känns bra. Rider upp programmet för första gången på Hatti igår för Elin.. gick verkligen så illa! Hatti laddar och sticker iväg och vill inte alls gå efter ett program. Jag har tränat för mycket inför nästa start som ska gynna henne mer med den andra bedömningen. Är inte det typiskt? Träna på det man är bäst på? Hör ni så illa det klingar..

Just nu vet jag inte om jag ska starta henne, hon är så jäkla fin så det är så trist att få dålig bedömning för hennes del för att jag och Elin helt enkelt har gjort ett felaktigt upplägg.

Och eftersom hon är så pass ung går det inte att träna och rida på med extra pass nu, vi får se hur vi beslutar oss att göra ska träna henne igen imorgon. en rejäl bakläxa till oss. Ibland ställer man till det när hästen är så pass bra att man tar det lite för piano.

6 Kommentarer

 1. Cornelia den 2 maj 2019 07:17 kl 07:17

  Fast jag tänker att hon är så pass ung och lovande, behöver ni träna för att klara av en tävling bra så här tidigt? Om den andra bedömningen gynnar henne mer, fokusera på den då? Hon och ni har tid på er i framtiden att träna program!

 2. Helena den 2 maj 2019 16:15 kl 16:15

  Skulle gärna se den lilla tjejen i hjälm med:)
  Du är grym!, fortsätt med ditt fantastiska arbete, gillar din inställning till hästar och ridsport!!

  2
  • Linda den 2 maj 2019 18:25 kl 18:25

   Näää orka klaga på att flickan ska ha hjälm även när hon är i stallet. Tycker alltid man ser bilder på henne i hjälm i ridhuset, hagarna mm. Så verkligen säkerhetstänk bland ”lösa” hästar.
   Men vissa ska visst alltid hitta nåt att klaga på.??‍♀️  • Helena den 2 maj 2019 18:56 kl 18:56

   Har varit med om en olycka så vet hur snabbt det händer även med hästar som sitter fast. Verkligen inte mennngen att klaga, tyckte att jag försökte belysa det genom att även berömma:) Verkligen inte meningen att såra någon!, men det gjorde jag ändå. Ber tusen gånger om ursäkt för det! Förlåt!  • Linda den 2 maj 2019 20:13 kl 20:13

   Olyckor kan ju hända precis överallt i vardagen. Cykla, snubbla, falla i trappen, halka på isen eller snön. Trilla av en gunga, halka i duschen mm mm. Man kan ju inte skydda sina barn från exakt allt allt.
   Men förstår dock att du inte menade nåt illa med din kommentar, du behöver inte be om ursäkt. Vi alla är olika och det är ju helt okej.? 3. Jenny N den 3 maj 2019 21:11 kl 21:11

  Du är fantastisk Lina!!! Det är så lätt att i efterhand tänka hur man kunde gjort lite annorlunda men då kanske det fallerat på något annat som nu är superbra! Tycker du verkar tänka på massa bra saker för dina hästars skull och du är en förebild för så många!
  Så fint av dig och bjuda på att det ibland inte är spikrakt uppåt även om man som du är såå duktig!
  Tror det inspirerar många att ta nya tag även när det är svårt! Tack för det!

Kommentera