Fall olyckan är framme

Kommentar:


Funderar på om du har en backup plan om du skulle skada dig svårt eller under en längre tid? Finns det någon som kan ta dina arbetsuppgifter i företaget (vissa iallafall), kan Kristian t ex ta ett par hästar åt dig? Peppar peppar kommer det alltid ske men tänker att ditt yrke är så himla sårbart

Svar: Hej!

Skulle jag skada mig en längre tid så får alla träningshästar åka hem igen, och mina egna får Linda rida ut på, longera och jogga de.
Kristian har oftast fullt i sitt stall, men skulle han ha lediga boxar om något skulle ske med mig så skulle jag sjävklart ställa Dokki och Lazzie hos honom och betala för den hjälpen.

Nu får vi hoppas att jag inte behöver åka på någon skada, men det är såklart ett riskfyllt arbete jag har med att träna såhär många hästar. Oftast kommer skadorna inte av ridningen utan ner i hanteringen ifrån marken, ex bli sparkad vid hagsläpp eller något sådant. Alltid tänka säkerhet och ha bra rutiner för att minimera riskerna för olycka, det gäller både mig och Linda samt alla som är i stallet.

När jag blev sparkad i huvudet av en häst för några år sedan så höll Elin och Emelie igång hästarna när jag hade ridförbud några veckor, men då var det inte såhär många hästar som det är nu.

En nöjd Tossan efter ett avslutat träningspass

4 Kommentarer

 1. anonym den 31 mar 2020 14:13 kl 14:13

  Alltid intressant att läsa tankar kring säkerheten! Hur tänker ni kring hanteringen av hästarna avseende hjälm? Används hjälm vid in-utsläpp/longering/hantering i stall?

  • Lina Dolk den 31 mar 2020 14:20 kl 14:20

   Helt ärligt är vi dåliga på det. Alla har eget ansvar att bära hjälm, vilket det finns skyltar och praktikanter får meddelande om det. Men sjävklart bör alla ha det.
   Agnes har hjälm hela tiden i stallet och hantering av hästarna. 2. Jenna-Maria den 2 apr 2020 14:36 kl 14:36

  Nu är jag otroligt arbetsskadad då jag arbetar inom försäkringsbranschen, tänker om ni har en företagsförsäkring och har ett tilläggsmoment för avbrott om det inte redan ingår i standardutbudet, om olyckan skulle vara framme *peppar peppar* såklart!, skulle den ersätta den ekonomiska förlusten?
  Om inte annat kan jag varmt rekommendera att ha en företagsförsäkring där man har momenten ansvar och rättsskydd, samt ansvar för medarbetare då ni nu har en anställd. 🙂

  • Lina Dolk den 3 apr 2020 09:44 kl 09:44

   Försäkring har vi, ska kolla upp villkoren ordentligt! För jag vet faktiskt inte om det gäller avbrott för ex skada på mig, inte haft en tanke på..

   1


Kommentera