Ett litet andrum

Jag kände mig lite oinspirerad att blogga så jag tog helt enkelt en paus. Ibland kan det vara skönt att släppa på något ”måste” för att fokusera lite på andra saker.

Idag var jag iväg och sålde en ponny som stått i träning och försäljning , en riktigt liten guldklimp tror jag att det kommer att bli förhoppningvis. Rör sig väldigt bra med superbra inställning till arbete men som behöver utbildas mera. Lycka till Gosa ta hand om din nya ryttare.

Har haft duktiga praktikanter i stallet som underlättat vår vardag. Alltid roligt med flera i stallet som brinner för samma sak – hästarna!

Hatti är anmäld till sin första tävling, det blir en PSG i Södertälje. Debut i den klassen för vår del. Även Tilde ska följa med och starta hennes häst. Damt att jag har en till elev med på plats. Arrangören har gjort två startfält, en grupp för de som ridit över 63% och en grupp för de som inte uppnått det. Så Tilde hamnade i den ”bra gruppen” och jag & Hatti i den andra gruppen. För min del spelar det ingen roll vilken grupp jag hamnar i, jag tävlar så mycket med olika hästar. Däremot kan jag tänka mig att flera ryttare i gruppen under 63% kanske kan tycka det är lite skönt att komma ifrån de rutinerade ekipagen eller de riktigt duktiga YR ryttarna som tävlat den klassen flera gånger på bra resultat. Vad tycker ni om uppdelningen?

5 Kommentarer

 1. Biggan den 9 feb 2022 14:50 kl 14:50

  Ibland behöver man en paus, men det är alltid kul att läsa det du bloggar om.

 2. Marie den 9 feb 2022 16:55 kl 16:55

  Tycker att det är bra att arrangörer vågar testa lite olika sätt att genomföra tävling! Tror också att det är skönt för vissa med den där uppdelningen men att det inte är så på varje tävling så att det blir lite variation.

  1
 3. I den 10 feb 2022 13:09 kl 13:09

  Kul att du är tillbaka har saknat dina inlägg!
  Personligen skulle jag inte vilja ha det uppdelat då jag gärna vill tävla mot de som är bättre för att ha något att sträva emot.

  2
 4. Alexandra den 10 feb 2022 16:37 kl 16:37

  Kul att du är tillbaka på bloggen! Man behöver en paus ibland.
  Tycker det låter ganska smart med två grupper. Vissa ekipage stannar ju länge i en klass (av olika skäl) och ligger på väldigt höga procent vilket gör att de nyare har svårt att konkurrera. Roligare då kanske att möta ekipage på lite jämnare nivå?

  1
 5. Johanna den 10 feb 2022 21:39 kl 21:39

  Ganska ofta körs ju en regional (tvåstjärnig) och en trestjärnig (nationell) MsvA/StG på samma dag (för att erbjuda olika typer av kval). Kanske vore väl så enkelt att sådana gånger ha den tvåstjärniga för de som inte är kvalade till trestjärnigt medan alla som klarat kvalet ska rida den trestjärniga?
  Blir ju typ samma sak som du skriver, och så insåg jag precis att jag är lite dåligt insatt i de nya kvalreglerna med rundor så det är kanske inte så att man längre kvalar reg MsvA/StG -> nationell MsvA/StG -> Intermediare så det här blev väl tidernas mest onödiga kommentar 😂😂😂

  KUL att säsongen är på gång! Lycka till!

Kommentera