Equiterapeut

Idag hade vi Equiterapeut Linda Söderberg- Fång här i stallet för första gången. Jag har varit på jakt efter någon jag kan ha som kan lära oss ta hand om hästarna ännu bättre och någon som kan vara lite bollplank mellan mig-veterinär och någon som känner igenom hästarna ordentligt och där kom Linda in i bilden, hon tar även emot kunder på kliniken i Hölö så det känns som jag knyter säcken lite till en bättre helhet.

Jag har ofta tagit hjälp när ”skadan redan är skedd” om någon häst ex känns stel DÅ har jag ringt efter hjälp, men oftast blir det för sent.

Idag fick Dokki, Hatti, Lazzie och Fiona gås igenom av Linda, och det känns väldigt bra. Det blir många Linda här i inlägget nu, men min hästskötare Linda fick vara den som lärde sig mest idag och vara med på behandlingarna. Då jag mest sitter i sadeln och hästarna kommer framskrittade till mig så är det Linda och Moa som kommer vara dom som hanterar hästarna mest ifrån marken.

När man gör i ordning en häst så ska man inte bara borsta bort smutsen, utan det gäller att känna igenom och lära känna hästarna. Är hästen ex lite spänd i ryggen när de masserar med skrapan? Reagerar hästen något annorlunda än normalt? Någon svullnad eller värme? Allt detta ska checkas av innan hästen kommer till mig för ridningen. Sedan skrittar tjejerna av hästarna, ryktar, lägger på täcke och kyler de som ska det. Och ska även stretcha hästarna efter vad Equiterapeuten Linda sagt. Därför är det mer viktigt att Linda/ Moa lär sig detta mer än mig just nu. De får lära upp mig sedan.

Vi kommer ha stående tid med Linda till 4 hästar för att hela tiden förebygga och se till att hästarna mår så bra som möjligt hela tiden.

4 Kommentarer

 1. Jill den 16 sep 2020 16:48 kl 16:48

  Måste bara kommentera att sin blogg har blivit mer levande på sistone och tycker det e så kul att följa dej/er och hästarna! Tack för en härlig blogg!

  4
  • Lina Dolk den 17 sep 2020 07:16 kl 07:16

   Vad roligt att höra! Jag har fått bra tips på vad ni vill jag ska skriva om så då blir det lättare också 🙂

   1


 2. Olivia den 17 sep 2020 09:56 kl 09:56

  Håller verkligen med Jill, så roligt att se!
  Förslag på inlägg kanske är mål med hästar, både för en kortare eller längre tid men även dina egna mål. Kanske tipsa om en favoritövning eller att diskutera något speciellt moment tex hur du försöker rida en öppna på bästa sätt.

  1
 3. Linda den 17 sep 2020 11:37 kl 11:37

  Jag kan bara hålla med, fantastisk levande och rolig blogg 👏🏼 och vilket grymt bra jobb du gör med företaget! Så kul att få följa!

Kommentera