Equiband

Idag hade vi Equiterapeut Linda på besök för andra gången, jättekul att påbörjat detta med hästarna och följa upp ordentligt. Moa och Linda sköter hästarna som Linda visar dom och detta ska bli intressant att se långsiktigt hur bra vi blir på att ta hand om hästarna och lära känna dom ännu bättre kroppsligt för att hela tiden ha välmående hästar att arbeta med.

Jag som inte alls gillat equiband då jag faktiskt inte sett en enda häst jobbat bra med det får nu ta mig i kragen och börja testa det då både Axel och Linda säger att det är bra och att det kommer gynna våra hästar. Nästa gång Linda kommer 16/12 då får jag visa upp mina kunskaper kring det hela 😅

Tossan fick testa det idag lite lätt

Då det behöver vara lugnt och stilla för hästarna under behandlingarna blev inte stora stallet mockar förrän vid lunch, det ger en ångest att ha det så rörigt och stökigt så länge, inte bekvämt alls. Men jag var inte hemma förrän vid 22:30 igår efter lektioner så jag behövde få sova lite innan Linda kom. Ikväll har jag haft tre lektioner, Lazzies nya ägare är här idag, fredag, lördag och söndag för att träna och lära känna Lazzie ordentligt, sedan lämnar hon oss. Fy så jag kommer gråta floder även om detta blev väldigt bra, hon kommer få det toppen.

3 Kommentarer

 1. Eleonore den 5 nov 2020 21:10 kl 21:10

  Har använt mig av Equieband och fick en så fin häst av det. Han blev så bärig och fin. Tidigare va han lång i kroppen och va svår att få ihop . Många fall räcker det med mag bandet. De jobbar så fint utan inspänning vilket va så intressant och se 😊👍
  Lycka till 👍

  1
 2. C den 6 nov 2020 07:21 kl 07:21

  Åh, jag är nyfiken och vill veta mer om equiband!
  Gärna också vad din vet o equiter. tycker om det också

 3. Caroline den 6 nov 2020 09:34 kl 09:34

  Om man biomekaniskt förstår vad som händer i kroppen när en jobbar dem med Equiband (och equibodybalandce, det duger inte bara att longera på som vanligt. Hästarna behöver bromsa in och lära sig kroppskontroll och att inte göra saker ”på fart” med de stora muskelgrupperna) så finns det inte så mycket att ifrågasätta. Det är ett fantastiskt träningsredskap. Hoppas fler kan lägga inspänningar som endast kontrollerar hästens huvudposition på hyllan och istället gå över till ”kropps-inspänningar” som påminner hästen om dess hållning och skapar självbärighet.

  3

Kommentera