En sämre dag

Hej och hå, ibland är det riktigt svårt att lyckats genomföra en bra ritt speciellt när tiden blir för tajt. Vi var iväg till Strömsholm idag med Hatti och red programridning som en liten mönstring för att se vilka hästar som kanske är lämpliga att tas ut till Unghäst VM.

Jag som alltid har en bra plan och är duktig på tidsplanering inför träningar/tävlingar fick verkligen bakläxa på det idag. Vi kom först iväg 10 minuter försent, det är inga problem det hade vi som marginal. Men sedan blev Elins barn åksjuk och vi fick stanna 20 minuter och ta hand om Matteo och städa av bilen och byta kläder på honom. När vi väl var på rull igen så är det trafikbygge och vi tappar tid ännu en gång. All marginal är bortblåst.

Vilket gjorde att vi fick kasta på sakerna på Hatti, hon fick inte skrittas fram som hon skulle och fick inte den tiden hon behövde på värmningen. Kände mig riktigt dålig som satte henne i den sitsen. Hon blev såklart lite förvirrad av den dåliga framridningen och hamnade bakom skänkeln, att rida igenom ett 7 års program där vi dessutom tagit ett jättekliv fram i utbildningen på kort tid är som att säga tack och hej 😅 Första inridningen så la hon i en ryggning i halten, hamnade ännu mer bakom skänkeln såklart. Sedan gjorde vi ett halvdant program med fin serie och piruetter men en lam uppvisning för att vara oss två, hon fick tyvärr inte alls visa upp sig rätt.

Fick ändå rätt bra kritik på denna ritt men självklart är jag besviken på hur det blev, och framförallt att hon inte fick visa hur fin hon faktiskt är. Vi klappde om Hatti och fick helt enkelt be henne om ursäkt med morötter. Hon är lika glad nu som innan såklart hehe. Bättre lycka nästa gång med en BRA tidsplan där det måste finnas marginal för incidenter.

3 Kommentarer

 1. Klara den 24 maj 2021 23:43 kl 23:43

  Skönt att proffsen inte heller alltid lyckas trolla med tiden 🙈😃

 2. Ida den 25 maj 2021 08:32 kl 08:32

  Shit happens helt enkelt!
  Ytterligare en upplevelse att lägga på erfarenhetskontot: Med barn inblandade i ekvationen måste man ofta dubbla tidsmarginalen! ALLT kan hända och händer med barn iblandat. 😉
  Så tråkigt att det påverkade Hattis och din prestation, men ni kommer igen!

  3
  • J den 26 maj 2021 12:40 kl 12:40

   Instämmer! Med småbarn behöver alltid flera gånger mer tid än man tror, för det är alltid något som krånglar, någon som vill göra själv eller inte vill alls 🙈Kommentera