En lyckad försäljning

Kommentar: Skulle inte du kunna berätta om hur man får en lyckad försäljning? Är i processen att jag ska snart sälja min första ponny (alltså första gången vi säljer häst). Hur lägger du upp provridning mm. för att de ska bli bra för alla inblandade partner mm?

Svar: Hej!

Alltid oavsett vad: Var 100% ärlig om allt. Fram med journaler ifrån veterinär och försäkringsjournalerna. Alla hästar har både bra och sämre sidor, även mina egna älsklingar här hemma haha. Låter det för bra, är det oftast något fel ? alltid besiktning oavsett prissumma, och ett kontrakt.

I regel provrider de flesta två gånger, första gången brukar jag ha hästen sadlad och redo när kunden kommer, och nästa gång får de vara med och göra iordning om det önskas. Släppa ut i hage och skritta av ute för att få sig en större helhetsbild.

Köparen ska också såklart vara mogen och införstådd att veta vad för typ av häst man letar efter. Jag brukar höra på samtalet vilken typ av hästen ryttaren vill ha ovh avråder fall jag inte tror det blir en match. Bäst är alltid att ha en tränare eller vän med sig vid hästköp för att få bra råd.

Och alla hästar är olika vid miljöombyte, jag kan uppleva helt andra saker än vad en ägare säger till mig om hästen. Både positiva och negativa.

Vi som säljer mycket hästar som står i träning hos mig börjar bli lite mätta på det hela. Det är väldigt mycket samtal, många provrider utan att de har ekonomi för att köpa häst, det är respektlöst för mig, ägaren och hästen. Så gör man inte.

När det väl är försäljning så ska det divideras om vad för utrusning som ingår. Ingår? Det är hästen man köper ej utrusningen. Många ger att bra pris på utrusningen men det är inget som ska förväntas eller prutas till vid ett köp.

Sedan vill flera ha hästen kvar i , träning hos mig några veckor till, då ska det såklart ingå i priset på hästen? Går folk och jobbar gratis på Ica- skolan-apoteket? Nej. Jag jobbar inte heller gratis.

Attityden mot mig som jobbar med hästar kan jag ibland uppleva lite nedtryckande, speciellt om det kanske är en pappa som ska avsluta affären åt sin dotter och då gärna trycker på att jag ska stå för gratis box och ridning. Snark.

Mitt jobb är flera andras hobby så det kanske ställer till sig lite. Jag gör inget annat än att arbeta med mitt företag.

MEN det är otroligt roligt att sälja hästar när man känner att detta kommer säkerligen bli riktigt bra och sedan får jag följa de på socialamedier eller att de fortsätter komma och träna hos mig, blir jätteglad när jag ser försäljningshästar lyckas hos sina nya ägare!

2 Kommentarer

 1. Maria den 17 jun 2019 18:27 kl 18:27

  Tråkigt att höra att folk är nedlåtande. Förmodligen har dessa personer samma attityd i andra sammanhang också, man möter dem dessvärre på alla slags jobb, men de går säkert på lite extra när det är en ung tjej de ska göra affärer med. Stå på dig, du är superbra på ditt jobb och ska så klart inte jobba gratis!

  1
 2. Hanna den 17 jun 2019 22:40 kl 22:40

  Jag jobbar i ica-butik. Har samma erfarenhet av sååå många kunder, man blir nertryckt (eller ja dom försöker) mkt. Folk ser ner på en, känner ofta att folk inte tänker på att jag är en människa utan nån ica-robot utan känslor.. så less på folk som ska köpa saker ”av mig” och därför anser sig vara så jävla mycket bättre än mig..
  Du är inte ensam! Var väl det jag ville säga.

  1

Kommentera