Jag har väldigt många elever som tränar för mig, vilket är riktigt roligt. Följa allas utveckling och verkligen klura ut vilken väg vi ska ta just för det ekipaget. Precis som med mina hästar i stallet så tränas de olika, på samma sätt måste jag hitta rätt väg för just ett ekipage jag hjälper. Grunder ska man följa, men sedan måste man hitta rätt för alla och de vägarna kan se olika ut.

Väldigt många av eleverna har tävlat senaste helgerna och det har gått riktigt bra för många av dom, jag blir så glad när det går bra för dom. Och även om man inte nått hela vägen så är de på god väg att snart ta de där sista poängen som vi jobbar mot.
Jag har verkligen en blandning på elever, ponnytjejer på olika nivåer, någon som just vågar sig på att galoppera själv till de som tränar inför SM just nu. Unghästar som jag både rider själv eller hjälper ekipaget ifrån marken och juniorer som precis köpt sin första häst och lämnat ponnytiden och sedan storhästar på olika nivåer. Roligt med så stor variation på elever och hästar.

Jag är inte utbildad tränare, och kommer inte utbilda mig ännu heller, tiden finns inte riktigt just nu men något år ska jag se till att utbilda mig. Jag ska däremot ta c körkort har jag bestämt mig för, det är alltid bra att ha. Vi har ingen stor lastbil, men någon gång kanske vi kommer hyra en för någon tävling eller att jag kan hjälpa till att samköra om jag får åka med ex utomlands. Eller jobba extra åt pappa här hemma. Steg ett är att få ett läkarutlåtande.

Igår efter min tävling åkte jag och hjälpte några ponnyryttare på Brolöten, duktiga tjejerna ifrån Enköping red hem segern i div 1.

Här har vi några segrande elever ifrån denna helg: Enköpings laget som vann på översta bilden, och duktiga Ebba och Chakira som står uppstallade här i vårt stall var iväg och tävlade på annat håll.

Och Moa som jobbar extra i mitt stall dubbel segrade i helgen. Många frågar mig hur de ska lyckas utan att äga en egen häst. Då är Moa ett bra exempel, hon svarade på en annons där ägaren sökte ryttare till sin unghäst. Och Moa har nu tränat denna tjej väldigt bra och lagt ner mycket engagemang för att klara av detta, superkul när de då lyckas med så fina rundor som de gjort i helgen.

Oavsett om man rider hem placeringar eller inte så är jag lika stolt över er alla, även om jag inte kan vara med på plats överallt så följer jag via Equipe och hejar hemifrån. Vinna är inte allt, utan att få göra utvecklingen tillsammans med sin häst är den stora segern. Att få ponnyn gå ner och göra ett enkel byte som varit så svårt innan, eller att sätta galoppombytet som vi jobbat så mycket med det är grejen!

4 Kommentarer

 1. Cornelia den 10 aug 2020 10:35 kl 10:35

  Så fint skrivet om dina elever!

  2
  • Fia den 10 aug 2020 12:25 kl 12:25

   Håller med 😊 2. Matilda den 10 aug 2020 11:10 kl 11:10

  Hur är det med magen?

 3. Malin den 11 aug 2020 08:28 kl 08:28

  Så fint skrivet om dina elever!

Kommentera