Ekonomisk – rörelse!

Om jag skrev om ekonomi igår så tänkte jag fortsätta på det spåret. Och nu är det något vi kan påverka – att rida en ekonomisk trav!

Det finns många hästar som rör sig väldigt stort och med mycket power, framben som rör sig med mycket höga knän, väldigt tjusigt men så ska hästen bara trava en liten procentdel av ridningen. Justin älskar att visa upp sin fina trav och gör det väldigt lätt. Men att få han hållbar så gäller det att hitta en lite mer ekonomiskt trav och bygga upp styrkan där. Vi jobbar mycket på det nu, han ska jogga fram och av med mindre gång och energi, alltid tänka framåt men inte lika stort och pampigt. Jag tycker själv att jag nu efter bara några veckor tillsammans hittat det bättre, det är lättare att variera steglängd och liksom mer ”chilla” runt utan att det blir för lojt.

Justin missförstår mig lite i galoppen, om vi galopperar på en volt med lång och låg form bryter han av till trav och tror att vi ska avsluta passet så fort jag tar bort mina ben. Han är absolut inte bekväm eller ovillig till att arbeta utan han missförstår mina signaler. Nu rättar jag honom och fattar ny galopp direkt. Det ska vi jobba vidare på!

Första träningspasset på Ågesta var igår, han skötte sig exemplariskt i ridningen, vi fick väldigt bra hjälp av Kristian! Härligt att vara på bortaplan för första gången och det går så bra i en ny miljö. Däremot så är han en terror i spolspiltan, skrapar och stampar! Det får vi jobba på. Däremot står han väldigt bra i lastbilen vilket är skönt.

Nu på förmiddagen ska vi till Sanna Nilssons anläggning i Eskilstuna, dags för Ubbe-träning med Hatti och Fiona. Kul!

3 Kommentarer

 1. Alma den 23 jan 2021 20:25 kl 20:25

  Vad brukar du rida för pass dagen innan träning?

  • Lina Dolk den 25 jan 2021 13:00 kl 13:00

   Lösgörande joggingpass 🙂 2. P den 25 jan 2021 09:01 kl 09:01

  Vad roligt att läsa, har tänkt på att det ser lite ansträngt ut och det måste bli slitsamt att alltid röra sig så för honom. Jag tycker att han redan ser bättre och mer avslappnad ut.

Kommentera