Eget val

Fråga: Hej Lina

Jag har följt dig länge och ser verkligen upp till dig. Jag har dock funderat på en sak, tycker inte du att det blir för mycket jobb? Är du aldrig trött? Hinner du med annat än hästar? Jag själv har ”bara” 1 häst och hinner knappt med. Imponerad över dig!

Svar: Hej!

tack snälla, vad glad jag blir. Haha jag är absolut trött, väldigt ofta. Men så fort jag kommer igång så glömmer jag bort det. Som så många gånger jag skrivit detta, men att arbeta med hästar är en livsstil som jag valt, det är inte ett vanligt arbete där jag är ledig två dagar i veckan och är klar vid 18 tiden. Stallet och alla ”mina” hästar är oftast klara till 17, då slutar Moa/Linda, jag fortsätter med lektioner och när jag kommer hem ska det svaras på samtal, mejl och uppdatera här på bloggen som också är ett arbete för mig.

Men väldigt mycket andra fördelar såklart för det med sig, att kunna satsa på min tävlingskarriär hade varit svårt med ett vanligt arbete där jag hade varit låst till fasta dagar/tider. Jag kan nu åka iväg på meeting eller träningar närsomhelst. Det är min egna planering som styr allt. Jag får såklart avstå ifrån mycket annat, men mina vänner och pojkvän har förståelse och oftast kommer jag med lite senare. Man får göra sitt val och vara glad att hänga på det som hinns med helt enkelt 🙂 Vet inte din ålder, men nu när jag är äldre så gör det inte lika mycket att missa saker, och man kan äta middag vid 21 lika bra som klockan 18. Helgerna har jag inte kvällslektioner så då slutar vi 17 i stallet = hela kvällen ledig!

Här ligger mina sporrar när jag skiftar häst och hoppar upp på en yngre. Rider nästan bara med dessa hjulsporrar, väldigt väldigt sällan spö.

4 Kommentarer

 1. Linda den 24 okt 2020 10:33 kl 10:33

  Klokt svar! Något jag har märkt är att många ”icke” hästvänner inte förstår varför man kommer någon timme senare än alla, eller varför man inte kan ställa in en träning bara för att någon fyller år och har lagt kalaset kl 16…
  Jag jobbar heltid på ”vanligt jobb”, jobbar kvällar som ridlärare samt privatlektioner OCH rider och tävlar min egna häst.. mycket blir åtsidosatt men med bra planering löser man de absolut viktigaste sociala tillställningarna 🙈 och en förstående pojkvän är A OCH O!
  🙏

  1
 2. Ella den 25 okt 2020 10:14 kl 10:14

  Så starkt av dig att orka!! Samtidigt är hästar det bästa som finns och man kan aldrig få nog av dem =)

 3. Malin den 26 okt 2020 07:57 kl 07:57

  Tycker också det är viktigt att lyfta att allt eftersom företaget växt har du också gett dig själv möjlighet till avlastning genom anställningar i företaget! Det känns som det är färre kvällar nu som Elin hittar dig sovandes i stallet, haha!

  Jag tycker du är en förebild genom att prioritera dig själv, även om du fortfarande jobbar väldigt mycket och hårt såklart!

 4. My den 3 nov 2020 22:25 kl 22:25

  Blir så glad när jag läser detta! Minns att du blev lite arg på mig för några år sen när jag, kanske lite för okänsligt, kommenterade att du måste hejda dig och inte bränna ut dig i all din ambition. Nu känns det som att du mognat otroligt och skapar ett smart, modernt hästföretag där du värderar dig själv och din tid. En sann förebild på många sätt :).

Kommentera