Duktiga tjejer i stallet

Vilket bra flyt vi har i stallet just nu, vi är väldigt tacksamma att ha två riktigt bra praktikanter här i några veckor, Elvira och Debora som ger oss extra kvalite och lugnare dagar samt att hästarna får extra pyssel. Tacksamt att ta emot praktikanter!

Hästarna betas in på gräs just nu, innan vi släpper de i gräshagarna ska de få vänjas med gräs och även avmaskas om det behövs.

Två dagar i rad har jag haft Skype lektion för Kristian på Justin, och idag fick vi verkligen till en riktigt bra träning. Så glad och lättnad är jag just nu, vi behövde lite ordning och reda på det hela för att kunna lita på att vi grejar detta. Skönt!

Jag känner mig dock lite hjulbent, jag måste bort med knäna och absolut inte driva i fel läge eller sätta tryck i honom. Bort med benen och endast driva i rätt läge framåt inte minsta klämande får ske. Kristian säger meningar som ”tänk låååång manke på honom” ”han får aldrig agera i stress utan hela tiden lita på oss” , ”låååång hals” ”absolut ingen stor trav utan små steg och att han tampar under sig”

Så basic och kontroll, knappt några rörelser alls. Vi rider mycket åttvolter och övergångar.

Ikväll har jag haft lektioner på Rockelsta Slott, bara 5 minuter ifrån min egna anläggning, när det finns lucka i mitt schema så kommer jag åka dit och ha träningar då de är ett gäng som står där.

Kommentera