Duktiga Hatti

Wow igår och idag bjöd Hatti på riktigt bra träningspass, så fin var hon! Lagom vilja på damen som alltid vill springa på lite mer än tänkt och vi kunde verkligen jobba med tekniken i skolorna och bytena. Innan har vi mest lekt och fått det hela att försöka se ut som påbörjan till rörelserna. Superglad blev jag över henne.

Måndagar tisdagar och onsdagar är vi alltid full styrka då, Moa Linda och jag i stallet, så då tränas det hästar på löpande band. Smidigt och lätt går allting och vi hinner med väldigt mycket. Idag hann jag tvätta lastbilen utvändigt innan lunchen, fall det fryser på snart så är den ren för stunden. Men vädret här verkar mest bestå av regn och lera så vi lär nog få tvätta lastbilen igen innan det fryser på ordentligt.

Med de yngre hästarna passar vi på att rida ut i sällskap med andra trygga hästar. Tossan som bara är 3 år fick följa med Humle och Jeddan ut på tur idag som de båda är bra ledarhästar. Börjar man lugnt och säkert så brukar det gå bra och det gjorde det även denna gång.

Vi har ett stort problem… och det står Elin för! Hon letar b-ponny för fullt. Och nu är jag indragen i detta som får sköta förhandlingarna 😂 Elin hälsar att det hutlöst hur dyra de små rackarna har blivit, b-ponnys som kostar över 200.000 på mejl har vi fått till oss när vi la ut att vi sökte snäll och trygg ponny för nybörjare. Hon hälsar att hennes b-ponny kostade 5000 kr för ex antal år sedan (!) 😂

5 Kommentarer

 1. Annie den 24 nov 2020 19:31 kl 19:31

  Köp ett snällt russ som öven är inkört. Kostar inga 200 000 kr. Överlag är priserna på häst numera på den nivån att en vanlig människa inte har råd att köpa ett halvblod utan får vända sig till mer udda raser

 2. Maja den 24 nov 2020 19:38 kl 19:38

  Jag letar också B-ponny, trygg förstaponny till mina barn. Men när jag läser annonser verkar det nästan som alla ponnyer i landet går SM, eller att det bara är små brister hos ryttaren som gör att den inte gör det… ☺️ Jag vill ha en som inte rör sig i onödan o gärna kliver över hinder… 😅

  5
 3. J den 24 nov 2020 19:44 kl 19:44

  Snällt och tryggt russ till bra pris blev det för oss också. För vår del ville vi absolut inte ha en tävlingsponny. Utbildningsnivån var relativt oviktig medan temprament och mentalitet var helt i fokus.

  3
 4. Malin den 24 nov 2020 19:59 kl 19:59

  Kan rekommendera dartmoor, men uppfödningen i Sverige är liten. Bästa barnponnyn dock!

 5. Lia den 25 nov 2020 11:28 kl 11:28

  Ponnypappan som bloggor hos ridsport, hans familj vill sälja av sin lugnaste B-ponny. Lär vara supertrygg och snäll, men ingen tävlingsponny.

Kommentera