Duktiga 5 åringar

Att träna unghästarna ifrån 4 till 5 årsklasserna är rätt mycket svårare.

Förra året följde vi mest fyrkantsspåret och reglerade lite på tempot, och red vad de sa åt oss, så hela tiden kunde man anpassa övergången till ett med gynnsamt läge än som i ett program där det ska ske exakt vid punkten.

MEN både Hatti och Laxen som tränas inför 5 års är så duktiga, jag är jätteglad över dom båda. Hatti har verkligen kommit upp mer i fronten och är lättare att påverka nu, innan var det full fart framåt.

Laxen har i sin tur utvecklat sin trav och har förstått sidvärtsrörelserna nu. Får se om jag kanske ska försöka kvala de båda i mars på Strömsholm eller om vi väntar in några veckor till.

2 Kommentarer

  1. Linda den 23 jan 2020 09:00 kl 09:00

    Jag skulle vilja ha ett avsnitt där du pratar om bett. Jag ser många bilder på instagram (nämner inga namn) där betten är 1-2 cm längre än vad jag själv hade valt på längd för bettet på min häst. Hade varit kul och läsa hur du ser på detta. Alltid en fråga för diskussion och lite av en personlig smak. hur tänker du? Gör du samma på en unghäst som en äldre häst? Kandaret förstår jag är ännu mer personligt och upp till hästen och individen. Tips på ett kul inlägg iaf 🙂

  2. Sofia den 23 jan 2020 14:00 kl 14:00

    Så kul när de nu blir 5 år.. Julle ska börja träna upp mer styrka inför din uppgift på tävlingsbanorna i vår.. Vi har inga höga krav.. 80-90 cm 😊 bara få in flera rundor på tävling i år. Längtar redan 😍

Kommentera