Imorgon blir Diddi hämtad då hon är såld till en ryttare på Gotland, det känns såklart väldigt tråkigt att jag inte kunde få utvärdera henne längre, hon är extra speciell för oss eftersom det är Hattis avkomma. Men jag är väldigt glad att hon får komma till någon som ger henne chansen nu. Jag håller alla tummarna för Diddis fortsatta liv på annat ställe ❤️

Fått frågan om vad som gjorde att vi sålde Lazzie och köpte Justin istället. Och vi hade inte hittat Justin innan Lazzie såldes, utan denna gång gjorde vi rätt sak: sälja först, köpa sen.

Lazzie är en fantastiskt häst, jag älskade att rida henne och speciellt tävla tillsamman med henne, för hon hjälpte alltid till och gillade att visa upp sig. Det jag kände var att Lazzie var en perfekt junior/yr häst att sälja nu, hon skulle få trappa ner och bygga upp sig och förhoppningsvis glänsa på banan med en ungdomsryttare. Jag tror absolut att hon har möjligheter att gå som U25 häst inom några år, det var mitt mål med henne, men hon behövde lite mera tid än vad jag hade att ge henne. Jag ville inte skynda på utbildningen.

Jag provred 10 hästar, men det var Justin som gällde hela tiden, han var den jag prövade först, och den som bjöd på en ridning jag aldrig upplevt innan. Älskar hans energi och hur lätt han har för samling. Drömmen hade ju varit att kunna ha både Lazzie och Justin, men det var omöjligt för min del.

Redan för ett år sedan började jag och Elin diskutera att vi skulle minska ner på egna hästar och satsa mer på två. Jag kan inte göra satsningar på 5 hästar samtidigt ekonomiskt. Företaget behöver boxar att kunna ta emot kunder hästar och det är dyrt att äga för många hästar själv med allt vad det innebär.

Lazzie, Laxen, Amir och nu Diddi är de som blivit sålda av våra egna, ett tufft år känslomässigt men samtidigt ett val jag gjort för att försöka satsa stenhårt mot de internationella banorna. Företaget måste gå runt ekonomiskt och jag bygger upp det hela långsiktigt. Är otroligt glad att Anna och Bo har mig som ryttare till Dokki fortfarande, och jag själv kan bygga upp våra egna Hatti och Justin. Samt Sune som framtiden får visa vad som sker med honom.

7 Kommentarer

 1. Ida den 8 jan 2021 08:42 kl 08:42

  Grattis till försäljningen av Diddi och lite extra kul att hon hamnar här på Gotland. Då kommer jag nog att få se henne på tävlingsbanorna i framtiden.

  1
 2. Caroline den 8 jan 2021 11:30 kl 11:30

  Tack för att du delar med dig av era resonemang! Det är så intressant och lärorikt. Allt lycka till till både dig och Justin, samt de hästar som sålts till andra lyckliga ägare.

  1
 3. Anonym den 8 jan 2021 14:27 kl 14:27

  Grattis till försäljningen och grattis till köpet! Så intressant och kul att du delar med dig så mycket om dig, företaget och din satsning.

  2
 4. Anonym den 8 jan 2021 14:28 kl 14:28

  Grattis till försäljningen och grattis till köpet! Så intressant och kul att du delar med dig så mycket om dig, företaget och din satsning. 😊

  1
 5. J den 9 jan 2021 00:26 kl 00:26

  Hoppas du kan hålla ett extra öga på Diddi och meddela oss här på bloggen/instagram hur träning/tävling framskrider länge fram. Är själv en följare från Finland så svårare att hänga med i era tävlingsdatabaser

  • Malin den 9 jan 2021 23:26 kl 23:26

   De flesta av våra tävlingar lägga upp på Equipe som man kan följa gratis, du kan även lägga in bevakningar så du får en notis när ekipage/häst/ryttare du följer har tävlat. 🙂 6. J den 10 jan 2021 03:32 kl 03:32

  Jo det förstår jag Malin :’D men minnet hinner svika många gånger före Diddi ev är ute på banorna. Equipe använder ju vi också här. Tack ändå!

Kommentera