Hade med mig tjejligan till Ågesta idag igen för att träna. Och vilka duktiga tjejer både Lazzie och Hatti var!

Efter tävlingen i Scandinavium fick Hatti det lite lugnare, sedan har vi tränat igång igen och höjt nivån på vad vi ska träna på. Sidvärtsrörelserna är just nu det vi övar på, och även om Hatti har förstått skänkelvikningarna bra ifrån start så har vi tappat lite kvalite i traven, men nu har vi kommit så långt att vi kan behålla en lagom trav och jag hela tiden kan reglera tvärningen och leka med steglängden samt formen är bra och bärig. Vi har även börjat med skolorna och det passar super att kunna komma vidare med utbildningen för rörelserna gör Hatti väldigt mycket bättre i kontakten och ligger lagom på i handen.

Lazzie är en fröjd att träna just nu, så motiverande att få äran att hoppa upp på henne. Vi fortsätter att ta oss mot Grand Prix sakta men säkert! Kristian utmanade oss med att göra saxen idag och det gick riktigt bra, förvånad själv nästan hehe. Även de tvära korta slutorna gick bra, vilket jag dock trodde ifrån start skulle funka då Lazzie har väldigt lätt för slutor.
Idag fick jag göra passagen på serpentinbågar där jag hela tiden växlade mellan trav-passage stegen, var väldigt tydligt när jag skulle rida passage och när en ärlig trav skulle vara, bra övergångar och hela tiden framför skänkeln. Åkte hem väldigt nöjd och glad!

Kommentera