Dagens Ågesta hästar

Idag var det Lazzie och Hatti som fick följa med till Ågesta och drillas av Kristians kunskaper ifrån marken.

Lazzie är så duktig, hon gör nästan allting riktigt bra nu när vi tränar mot Int II, det vi jobbar mer med är bytena i varje där hon blir lite väl laddad och het. Hon tycker det är så roligt och vet vad som ska komma. Vi gör tre-fyra byten bra sedan spricker det. Därför nöjer vi oss där och bygger upp kvaliten på de sprången innan vi ökar på med flera byten. Piaffen är svårare än passagen som hon har lättare för, men tekniken kommer mer och mer och jag är ändå nöjd över hur långt vi har kommit.

Hatti har fått mycket bättre grundgalopp, högre och rundare framknän än tidigare. Vi jobbar vidare med att kontakten, som jag skrivit tidigare blir hon lite för stretig och biter tag i bettet och då slår sig fri ibland. I mellan de stunderna är hon fortfarande den hästen som ger bäst känslan i handen. Vi jobbar vidare med att hela tiden försöka få henne nöjdare med att jag får hålla henne i munnen med lätt kontakt utan att hon ska ta över på sitt sätt.

Är väldigt glad för Kristians skull, han har fått hem en väldigt fin 5 åring som han utbildar tillsammans med hästägaren Anette. Kristian har haft det lite tufft med hästar ett tag så det är riktigt roligt att se hans nytändning och glädje, det är han så värd!

Lazzie för 4 år sedan


1 Kommentar

  1. Emma den 28 mar 2020 08:09 kl 08:09

    Hur gick de med fölet ni köpte på auktionen ?

Kommentera