Dagen

Imorse fodrade jag innan 06 och började göra iordning Laxen och Hatti för att åka till Ågesta och träna.
Roligt att åka iväg med de yngre och fokusera på dom, de två tränar även imorgon för Kristian.

Hatti ska tävla på fredag, och jag har ju sagt att hon kan det hon ska.. tills vi börjar rida lite programdelar då blev jag lite svettig hehe. Vi kommer tävla i program inte bara följa upplösning av vad domarna vill se. Vilket gör att allting måste ske mer exakt där det ska vara, punkt för punkt.

Hatti gillar att springa på framåt och ta saken i lite egna händer, bra egenskap inför framtiden men hon har lite dåligt tålamod i halterna och förstår inte varför hon ska vänta in mig ibland. Jaja vi gör vårt bästa och tar detta i som bästa tillfälle att få tävla i en väldigt stor arena och vara med där det händer. Det kommer hon växa massor av! Hon är väldigt fin mellan alla tråkiga bedömingar hälsar hon 😉

Elin har semester denna vecka = hjälper till i stallet! Både Linda och Elin började 7:30 idag och har gjort ett jättejobb med att röja ur Dokkis grushage, nu när det är så milt fanns det en hel del att röja bort. Vi har öst in lite för mycket hö och det har packats ner bland gruset och blivit en ond cirkel. Hagen är verkligen super nu och både jag och Dokki tackar så hjärtligt för hjälpen!

När jag var iväg och tränade blev Fiona, Bella och Leo longerade, det blåser ordentligt även idag så rätt skönt att några hästar blir rastade utan mig på. Alla hästar har varit vilda i hagen både igår och idag när det blåser så mycket. Nästan så man tänker att de inte bör gå ut.. Jag tränade sedan Dokki, Lazzie, Joshua och Flamma innan jag hade lektion för Linda.

Bild som Elin tagit: Hela högen utanför hagen har skottats ut, vilket jobb!

1 Kommentar

  1. Ida den 18 feb 2020 09:03 kl 09:03

    En tanke: bygg enkla hölådor för fodringen i grushagarna.
    Öppen topp där man bara välter i en påse, eller ett lock på om man vill kunna lägga i fodret kvällen innan utan att det blir blött vid regn. En öppning med utskjut i botten så dom får en normal ätställning och en snedställd skiva inuti som gör att inget hö blir kvar längst in och inte kan nås (modellen ungefär motsvarande en sån här för katt/hund: https://www.zoosajten.se/pub_images/large/504325.jpg ). Mindre spill och lättare att hålla rent, och enkelt att bygga av OSB-skivor 🙂

Kommentera