Dagen

Idag har tjejerna och jag städat av stallet, blir så smutsigt nu i detta skit-väder! Nu får det ta och frysa på! Blir så mycket mer lätthanterad då med hästarna, och inte för att tala om lite mer energi om det skulle vara ljust och snö mot denna ständiga lera och regn..

Har tränat hästarna här hemma samt att Liane var över med sin häst för ett träningspass. Tycker vi utvecklas väldigt bra för att träna så lite som vi gör tillsammans, kul!
Sist ut ikväll hade jag lektion för min elev Ebba som har sin nya ponny med sig. En riktigt perfectmatch blev det mellan henne och ponnyn, väldigt kul att se hur bra det blev. Tror de kommer få riktigt roliga år tillsammans för utveckling och lärdomar. De har redan hunnit debutera LA på fina procent.

Ebba red ponny SM på b ponny förra året, sedan var det nu dags för ny ponny och då är det såklart avgörande om det ska bli kat c eller d. Det blev c ponny vilket jag tycker är helt rätt, Ebba är ung och relativt liten ryttare och då tycker jag denna c ponny blev utmärkt.
Jag får många frågor gällande hästköp, hur man ska tänka och inte. Det är stora frågor när köp ska ske.

Jag brukar alltid säga att man ska granska sig själv som ryttare, vilken häst passar en själv? Jag vet exakt vad för hästar som passar mig och kan därför välja undan några direkt. Och det är inte fel på dom hästarna utan mer att min ridstil passar bättre på vissa, sedan kan det såklart finnas undantag också, men jag vet vart jag ska börja leta. Är man en ryttare som gillar hästar med lite nerv och energi? Eller vill man ha en mer stabil? Läromästare? Unghäst? Absolut om man har rätt förutsättningar för det. Jag vet att många (även jag) köpt yngre hästar för att priset är oftast lite lägre. Men så ska man klara av det också. Man får tänka igenom hur mycket mer hjälp som kanske krävs med att utbilda en unghäst än att ta hjälp med en äldre för sin tränare. Behöver man ridhjälp? Många frågor och det är en djungel att leta häst även om det är väldigt kul.

3 Kommentarer

 1. NB den 13 dec 2019 20:20 kl 20:20

  Apropå unghäst, du skulle redovisa kostnader osv för Amir minns jag det som?
  Har du hållit koll? Kommer han ”gå ihop” eller hade en träningshäst varit en bättre affär?

  • Lina Dolk den 14 dec 2019 06:42 kl 06:42

   Träningshäst gynnar sig mer absolut! Haha men jag kommer redovisa sen när Amir säljs 2. Lina den 15 dec 2019 00:56 kl 00:56

  Hehe, spännande hur olika det är, jag hatar verkligen vädret, men önskar mest av allt att det inte ska frysa, för då blir möjligheterna så mkt sämre för mig som inte har tillgång till ridhus 😔😅 om det bara kunde sluta regna så det torkar upp lite hade jag varit nöjd 😁

Kommentera