Clinicen Lazzie

Att rida clinic är alltid en risk att sättas på pottkanten, inte rida sitt vanliga system, jag bygger alltid upp en träning efter varje häst, Dokki och Lazzie rids fram helt olika, formen granskas av alla, munnen, tar hästen miljön rätt? Kommer publiken gilla min ridning? Jag tycker dock det är väldigt roligt med utmaningar och tar ofta allt med en tanke att lära mig inför framtiden.
Patrik har jag jobbat med nu många gånger så vi har haft Saab träffarna tillsammans, har även ridit Dokki på clinic så jag vet hur han är så kände mig ändå trygg att göra denna uppgift.

Vi hade en clinic inför sista Patrik Kittel Dressage Tour som nu nästa år är på Grand Prix nivå, Lazzie är inte där ännu men vi kunde visa hur man leker med rörelserna inför att komma mot GP. Patrik säger ”alla kan rida Gran Prix” och Lazzie höll helt med honom hehe

Vi hade bara 15 minuter på oss så det blev en snabb-clinic och reklam inför var komma skall. Lazzie var verkligen duktig, svåra rörelser pangpangpang efter varandra men hon älskade att vara inne på arenan

Vårt fokus i vinter är att fortsätta leka med rörelserna och ta oss vidare med styrkan och tekniken, det kommer mera hela tiden. Jag har alltid trott på Lazzie, däremot har jag inte vetat om jag har tiden att ge henne för att bli min U25 häst, men just nu känns det som det, hon har alltid haft talang, ibland har hon velat lite för mycket innan vi haft styrkan och då har det varit svårt att lugna henne samtidigt som man vill ha den extra energin då det krävs i de högre klasserna. Jag har fått jobbat med att stärka henne mycket, ni som följt oss längre vet att Lazzie har ”guppat” mycket med huvudet och inte orkat bärigheten, Kristian har hela tiden sagt att det är inget jag ska vara orolig för utan det kommer med styrkan. Och det är en enorm skillnad nu, lite kvar och ibland blir hon lite kort i formen men samma sak där, ju starkare hon blir ju mer bärighet blir det. Vi har hittat varandra nu och jag har blivit bättre ryttare som kan ta vara på det. Lazzie är den första hästen jag har utbildat såhär långt själv. Även om jag tog Jouleen till Int 1 och jättefina segrar i PSG så har Lazzie kommit längre.
In och boka upp er inför sista turnén, den kommer bli grym!
På min instagram finns det film ifrån clinicen @liinadolk

Alla fina bilder har tagits av Johanna Blixbo @johannablixbo.se

3 Kommentarer

 1. Ellen - tävlingsryttare den 1 dec 2019 10:43 kl 10:43

  Wow vad vacker hon är!

  1
 2. Anna den 1 dec 2019 11:18 kl 11:18

  Lazzie är så otroligt vacker, vilken utstrålning. Det var en ren fröjd att titta på filmsnuttarna från clinicen, vilket ekipage ni är! Jag håller tummarna för att det blir Grand Prix för er tillsammans så småningom!

  1
 3. Ida den 1 dec 2019 11:37 kl 11:37

  Hoppas så att ni kan behålla henne hela vägen, Lazzie är verkligen något alldeles extra!

  1

Kommentera