Clinic

Idag var jag iväg för att delta som ryttare i en clinic för ingen mindre än Therese Nilshagen

Therese är en väldigt skicklig ryttare och en av Sveriges bästa ryttare och representerar landslaget i flera mästerskap. Jag har alltid sett upp till henne då hon rider med sådan power men ändå med en otrolig mjukhet. Therese är även otroligt trevlig och extra kul att hon ser oss yngre ryttare. På EM så såg hon våra ritter både på framridning och på banan och hejade på.

Jag får ofta förfrågan att rida på clinic/öppna träningar, men det är inte allt för ofta jag tackar ja. Man sätter sig själv och hästen i skarpt läge och man vill ju gärna leverera bra övningar som den tränare ber om för att kunna instruera för publiken. Då Dokki gått på vintervila och Hatti inte är helt igång ännu så tänkte jag att Flingan blir perfekt att ta med då det skulle vara yngre hästar och även flera rutinerade.

Flingan är 4 år, importerad ifrån Danmark och ägs av Nicole Crona som är min elev.

Flingan är otroligt snäll och vänlig häst, som alltid gör sitt bästa. Tänkte att det blir perfekt för henne att följa med och miljöträna och få ta del av Thereas övningar och tankar om henne. Hon ligger väl med i utbildning och har tre bra gångarter. Vi kan säga att det blev miljöträning delux. Flingan fick nämligen rampfeber så pass att det låste sig nästan helt för henne.

Var lite osäkert om jag ens skulle komma upp i sadeln då hon var så rädd för allt nytt. Men upp kom jag och vi fick göra det bästa av det hela. Men är man ung och oerfaren så kan det bli såhär, tacksam för en väldigt snäll publik som satt supertysta hjälpsamt nog för att föröka bära oss runt banan. Men vi kunde trava och galoppera även om det blev på andra principer idag. Men kanske nyttigt för publiken också att se hur det kan bli med en skraj 4 åring. Flingan var väldigt nöjd att få komma hem igen, och lika glad som vanligt i sin box. Jag tror vi får ta och planera in lite miljöträning för henne innan tävlingsdebuten 😉

Läs mer på Tidning ridsport reportage för att ta del om dagen.

1 Kommentar

  1. Camilla den 5 dec 2021 11:44 kl 11:44

    Jag tänker att det är ju ”tråkigt” när hästen blir så nervös på ett evenemang som en clinic när man kanske vill visa helt andra saker 😉 – men, det är ju sånt som händer och åtminstone jag som också har en fyraåring hade helt klart haft behållning av att se hur ni hanterade situationen, eftersom det är sånt som skulle kunna hända mig med. Starkt jobbat att lösa det, och som du sa i reportaget ”nu andas hon”, fint att ni fick såpass tid därinne att hon kunde få komma över den värsta scenskräcken och få med sig en ok upplevelse till nästa gång hon ska ut. Det är det viktigaste 🙂

    1

Kommentera