Breeders med två fina 4 åringar

Bryt ihop och kom igen, det är verkligen något man får lära sig i denna sport.

Påväg till Flyinge med Laxen och Hatti, det ska bli jätteroligt att visa dom i 4 årsklassen. Båda är bra med i fas med lite olika förutsättningar.

Hatti: cool tjej som jag inte tror påverkas alls av miljön, då skulle jag bli förvånad. Gran bra gångarter med extra plus för hennes fina trav. Intressant att se om domarna kommer dra på att hon slår i sko, hon kan ännu inte balansera upp sina gångarter helt ännu vilket är förståligt. Breddar lite mycket bak i traven vilket kan ha göra att hon har fött ett föl säger de som kan avel. Det är något som minskar hela tiden, ingen annan har skrivit något om det dock. Väldigt fin ridbarhet när hon fått sin uppvärmning som hon vill ha det. Samlar sig väldigt bra.

Laxen: Tre jämna och bra gångarter som fortfarande är utvecklingsbara. Håller fortfarande på att hitta en större trav som kommer mer och mer, blir ibland lite obalanserat. Fin sida, och lydig med övergångar och bra ridbahet även på honom. Otroligt snäll häst i allt, vill alltid vara till lags. Lite svårt att samla sig ännu och komma ut med nosen, styrkan är inte helt där ännu. Laxen var väldigt modig och cool i Falsterbo men nu kommer publiken närmre så vi får se vad han tycker om det.

Båda hästarna är väldigt fina och redo för sin uppgift, sedan vet man aldrig vad som händer väl på plats 😉 Vill de inte skritta för att de är laddade/spända så är man körd rent utsagt, går inte hämta hem som i ett vanligt program haha.

Konkurrensen är stenhård, jättefina 4 åringar som jag sett på kvalen. Spännande! Hur det än går så åker jag hem med lika fina och lovande hästar för framtiden, klyschigt men sant.

Vi ska ner och träna på banan ikväll, de har delat upp oss i grupper för att ge bästa förutsättningarna för våra unghästar. Det uppskattas att försöka få till första ridningen på banan tryggt och säkert.

1 Kommentar

  1. aaa den 24 sep 2019 14:50 kl 14:50

    Du borde ”få” en till häst till den högsta nivån du är på just nu 🙂 🙂 hoppas du snart kan ha fler gp hästar samtidigt ..
    Du pratade tidigare om att du blivit erbjuden en? Skippade du den eller är det under arbete ännu? 😀

Kommentera