Bravo Justin!

Wihuuu en andra start är gjord för mig och Justin och det gick riktigt bra denna gång också! Vi var i Heda och startade Msv b:2 igår, där vi red ihop 72.8% och en seger! Dock var vi bara tre i klassen, men en seger är alltid en seger 😉

Denna tävling var han dock riktigt het på framridningen, jag kände verkligen hur laddad han var och att jag fick verkligen rida smart för att inte få bakslag med galoppen som funkat så bra nu ett tag. Han ruskade på huvudet, och vevade iväg ett framben här och där men jag kunde ändå fortsätta jobba honom hyfsat bra. Jag och Elin bestämde oss snabbt att inga byten alls skulle vi göra, eftersom han laddar lite i dom vanliga fall så skulle det vara få oss ur balans. Underlaget på framridningen var lite hårt och stumt så han blev lite mer stampig av det också.

Väl på banan så skötte han sig superbra, och där var det ett bättre underlag för vår del som Justin trivdes på, vi drog ner en växel och dämpade rörelserna så mycket jag bara kunde. Och det gick hem! Inga större missar drog vi på oss och en härlig skolrunda på bra procent. Och han var inte alls tittig som han var på Strömsholm så det var riktigt bra.

Nu har jag lite att fundera på kring upplägg, jag rider nästan alltid Justin hemma direkt på morgonen. Han är den som kräver mest att jag har huvudet på skaft och då väljer jag att rida honom först. Vilket dock gör att en sån här kvällstävling gör att han nästan vilar 1,5 dag, då får han energi. Kanske är bäst att jag tagningen tömkör honom eller joggar lite lätt på förmiddagen innan en sådan sen start för att få honom lite lugnare.

Nästa tävling på Flyinge lär bli intressant där vi står på box tor-sön, så då får jag nog rasta av honom två gånger om dagen för att få honom inom ramen med hans energi. Alltid roligt och klurigt att hitta exakt rätt upplägg för varje häst. Dokki vet jag ju in i minsta detalj hur hans upplägg ska vara, med nya tävlingshästar får man pröva sig fram för att hitta rätt strategi.

Tack Heda Ridklubb för välordnad tävling, allting rullade på. Jag gillar verkligen tävölnar på vardagarna, känns lyxigt att åka iväg och tävla på en vardag efter hästarna hemma har fått jobba. Även extra plus till speakern som höjde stämningen så att man nästan kände det som att vi red in i Friends! Så glad och välkomnande manlig röst som skötte det hela.

3 Kommentarer

 1. Linn den 6 aug 2021 08:13 kl 08:13

  Stort grattis och så roligt att läsa dina tankar om upplägg framöver med Justin! Så härligt det var att se när du släppte ut honom i hagen för natten efter tävlingen, underbart att ni ser till individernas behov och anpassar vad som är bäst för varje häst! Vad vi hejar på dig!!

  3
 2. Sara den 7 aug 2021 17:44 kl 17:44

  Hade en super laddad ponny när jag tävlade fälttävlan. . Red alltid fram honom två ggr. När jag kom på de föll polletten ner .. nu har ju du fantastiska resultat ändå.. men på framridning nr ett va de liksom inga krav bara få bort buset. Sen på framridning nr 2 . Va de liksom inga problem. Hejja dig ✌️⭐

 3. Cicci den 7 aug 2021 23:56 kl 23:56

  Är det internationell tävling så ni måste vara kvar på tävlingsplatsen hela tiden? Annars kanske du kan hitta någon att ”hyra en hage” av i närheten? Så han kan få några timmar om dagen med att äta gräs i en hage 🙂 annars är väl tipset att försöka få rida på Flyinges terrängbana! Där finns ju lite ytor så du borde kunna låta honom jogga runt i galopp på fm om han sen tävlar på em. Plus att ni kanske kan få veta honom där i lina några timmar om dagen. Alltid svårt att ta hästar som är vana att gå ute dygnet runt till att stå på box en tävlingshelg haha

Kommentera