Bra tvättmedel

Inlägget är i samarbete med Re:Claim

Är det något vi gör nästan varje dag så är det att tvätta något hästtäcken, säkert som andra stall så har vi tre hästar som är mer ”duktiga” på att riktigt gosa in sig i bajset under natten än de andra.. förr hade inte jag tvättmaskin i stallet, vet inte riktigt hur jag klarade mig på att tvätta så sällan som jag gjorde då. Jag tog med mig till Brolöten och lånade deras maskin ibland, eller tjuvtvättade hemma när inte mamma/pappa såg 😂

När jag tvättar mina täcken och schabrak använder jag Re:Claim´s utbud av tvättmedel. Re:Claim är ett svenskt företag som producerar miljövänliga tvättmedelsprodukter för sport, outdoor och framförallt häst! Vad som jag tycker är extra bra med deras tvättmedel är att det är lukt- och smutsreducerande, och sliter inte på materialet vid tvätt. Har märkt stor skillnad på schabraken att de inte blir slitna lika fort sen vi bytte tvättmedel för flera månader sen.

före tvätt:

Efter tvätt med Rug wash:

Nu när vi har tvättmaskin så tvättas schabraken nästan efter varje användning, speciellt på sommaren då hästarna svettas ordentligt, viktigt med rena schabrak då hästarna annars kan få skav.

Rug Wash är ett miljövänligt tvättmedel framtaget för just hästtäcken. För bästa resultat ska du borsta bort grus, lera och sten. Och när vi varit iväg och tävlat så är det alltid spånboxar, då borstar vi bort det grövsta också för att få bästa resultat, tycker piggborstar är bra att använda för att få bort grövre smuts på täcken (annars kan det skada tvättmaskinen)

Till lamullstäcken, eller ”våra fina täcken”, använder vi Fine Wash. Det är speciellt framtaget för ull och känsliga material. Därför rekommenderar jag att ni tvättar era tävlingstäcken med Fine Wash istället för Rug Wash. Det fungerar både för hand- och maskintvätt

Om du tvättar ett utetäcke skadas i regel täckets impregnering precis som med våra egna kläder. Impregnering är till för att göra materialet vattentåligt mot regn, snö och vind. Så om du tvättar täcket utan att förbättra på impregneringen efteråt finns det risk att det inte skyddar din häst längre från regn – och täcket läcker. Därför är jag noga med att impregnera mina täcken då och då med Re:Claim Waterproofer. Waterproofer finns i både som tvättmedel och i sprayform, som du enkelt sprayar på täcket vid behov. Den har en mild doft och kan sprayas inomhus utan problem. För bästa resultat kan man använda WaterprooferWash in (tvättmedlet) i tvättmaskinen tillsammans med det täcket du vill impregnera. Obs! Tänk på att täcket bör vara rent, så tvätta den först innan med Rug Wash för bästa resultat.

En rolig nyhet är att Re:Claim finns i 160 butiker runt om i landet och nu även på Granngården! Testa och återkom vad ni tycker, jag har testat som sagt i flera månader och tycker att jag märker stor skillnad!

1 Kommentar

  1. Erika den 17 jan 2021 01:04 kl 01:04

    åh tror du att jag kanske kan ha detta till mina hundtäcken? Borde ju tusan funka. samma material ju.
    Kram o trevlig helg!

Kommentera