Bra debut

Idag var det äntligen dags för årets första tävling, Södertälje Int II med Entutu

Jag tränar Entutu två gånger i veckan, Liane kommer hem med honom till mig. Vi har startat en Int I och nu var det dags för Int II, med andra ord rejält svårare med byten i varje och piaff/passage

Entutu är en häst med mycket energi och nerv, så det gäller att vinna förtroendet och få honom lugn och trygg. Hela tiden att han har fokus på jobbet och inte omgivningen.

Det kändes väldigt bra idag, Entutu var lyhörd och med mig och tyckte det var väldigt roligt, framförallt kändes det inte jättesvårt och det är ju skön känsla i dessa klasser 😂 Vi hade farten uppe och slog till med 13 fina byten i varje istället för 11 som det ska vara.
Liane var supernöjd över oss och det är alltid roligt att se hur ägarna lyser upp och verkligen står med ett stort leende när vi skrittar ut ifrån banan.
Vi red ihop 66%!

Nu är jag påväg hem, har 4 hästar att träna, 1 lektion och ska visa en häst för kund. Bea och Linda har ridit ut på två st samt longerat fyra hästar så det är full fart.

3 Kommentarer

 1. Jill den 16 feb 2020 18:41 kl 18:41

  Tror du kan ha mycket nytta av att ha ridit Biggles på många olika plan!
  Entutu verkar ha mycket ”hingst” i sig och Biggles kunde ju också busa till det om jag minns rätt..😁 Härligt med personligheter!

 2. Frida den 18 feb 2020 07:40 kl 07:40

  Är nyfiken på om ni har gått vidare med/efter provridningen av Lazzie. Har full förståelse om det är ett ämne du inte vill ta upp just nu.

  • Lina Dolk den 18 feb 2020 18:57 kl 18:57

   Hej!
   Jag har bara fått sms om att hon som provred Lazzie gillade henne och har henne i tanken, men de kanske har hittat någon annan häst vet faktiskt inte.Kommentera