Nya tillskottet i stallet som räknas till ”mina” hästar är den gulliga b-ponnyn Bobbo! Han är en valack på 12 år, 122 cm hög och är köpt utanför Göteborg, han hämtades hem i måndags.

Jag fick tips om Bobbo på min instagram där vi skrev ut att vi sökte b-ponny, och han köptes osedd och obesiktad snabbt då vi förstod att han skulle bli tingad snart annars.

Efter att läst flera annonser så verkade det inte finnas alltför många snälla och lämpliga barn-ponnyer i den storleken, verkar som många mindre är lite sura och har en räv bakom örat.. Är det för att de hanteras mest av barn kanske?

Alla mina syskon har barn nu, hela 5 st har de samlat på sig. Som ett dagis med andra ord 😂 Så då tänkte jag och Elin att en barnponny ska vi ha, och nu när det ska byggas två uteboxar så finns det plats. Min tanke är att Bobbo ska även få ta emot barn som vill lära sig rida eller utveckla sin ridning här hos oss. Privatlektion med oss i stallet istället för att skriva in sig på ridskola, alltifrån lära sig göra iordning honom till att lära sig hantering och såklart rida.

Agnes fyllde 6 år igår så det blev en väldigt bra överraskning för henne att en alldeles lagom stor ponny står i stallet nu.

Igår blev Bobbo longerad och idag fick han en uteritt av Bea som är lagom stor att rida b-ponny. Bea gör praktik här varje onsdag nu ett tag lämpligt nog, då kan han få komma ut och galoppera på galoppbanan och ut i skogen med de andra hästarna, jag kommer rida honom kortare pass för att hålla honom skolad och sedan jobbar vi han ifrån marken.

5 Kommentarer

 1. anonym den 2 dec 2020 16:26 kl 16:26

  Men gud så söt!!

  1
 2. Amanda den 2 dec 2020 18:30 kl 18:30

  Wow vilken chans att ge sina barn, fantastiskt initiativ att alla barn delar på honom! Skulle gärna se honom på film 😍

  1
 3. Stine den 3 dec 2020 04:52 kl 04:52

  Låter som en underbar liten ponny. Trodde det var obligatoriskt med barn, hjälm och hästar? Har kanske fel. Hur tycker du? Kanske ett photo montage, va vet ja.?
  Allt välmening men blir lite frågetecken!?

  3
  • Jessica den 3 dec 2020 21:18 kl 21:18

   Jag tänker såhär att eftersom det var en överraskning för lilla Agnes så hade det kanske varit lite konstigt att be henne ta på en hjälm innan de gick till ridhuset? Vi har ju sett på tidigare bilder där Agnes är med att hon har hjälm på sig.

   12


  • Lina Dolk den 7 dec 2020 15:22 kl 15:22

   Stämmer 🙂
   Annars alltid hjälm, hon är duktig att gå in i sadelkammaren och hämta hjälmen direkt hon kommerKommentera