Bobbo

Lite uppdatering om den minsta ponnyn i stallet här hemma: Bobbo!

Vi köpte Bobbo i början på december, såhär i efter hand så var han kanske inte riktigt det vi sökte, men det är något vi själva får ta på oss då vi köpte honom utan att provrida (tips! Gör ej sådana köp haha) Egentligen är han finare och bättre än vad vi behöver till barnen här hemma, rör sig bra och fin i handen, tre bra gångarter , och han är väldigt trevlig att arbeta med för oss rutinerade ryttare men han är lite för vaken och reagerar flyktigt ibland, vilket inte är lämpligt som barnponny till de minsta, men det är ett problem vi jobbat väldigt mycket med som har blivit bättre.

Han både hoppar och är med på galoppbanan utöver dressyren men man får ha lite koll på honom och inte lita helt på den lille rackaren.

Han är otroligt snäll i hantering, så barnen kan hämta in honom ifrån hagen och göra iordning honom utan problem.

Agnes longerar vi ännu när hon rider Bobbo så att vi inte låter han få chansen att busa till, och då är han världens snällaste. Så duktig och lugn, tar hand om sin ryttare! Och Agnes (6 år) har verkligen utvecklats med sin sits och tycker det är väldigt roligt nu. Vi hoppas att Bobbo kommer fortsätta utvecklas som han gör och förstå att man inte behöver reagera flyktigt så snabbt om han blir rädd för något. Då blir han även en toppen ponny för nybörjare, annars kanske han passar någon som ridit lite längre och inte ska ha som första ponny. Tur vi är några i stallet som inte är så långa som kan utbilda denna ponny 🙂

Kommentera