Bea svarar på frågor

Bea som jobbar i stallet (endel helger och nu på sommaren, hoppas på att kunna ta mer hjälp i framtiden) fick frågor på min instagram som hon har svarat på här nedan. Lite info om Bea kommer här först:

Bea är 18 år och bor i Malmköping (1o min ifrån mitt stall) har varit i  vårt stall i tre år nu, började med helger och sedan var hon här varje ledig tillfällighet som Bea själv kände att hon ville. Hon har ingen egen häst utan gick på ridskola innan hon kom till oss. Har sommarjobbat hela sommaren i stallet. Går sista året på gymnasiet nu.

Fråga: Vad är det bästa med att vara hästskötare?

Svar: Hur mycket man kan lära sig genom att bara se ifrån marken, och såklart relationen till hästarna.

Fråga: Vilket häst tycker du bäst om i Linas stall och varför?

Svar: Dokki! Han är väldigt snäll för att vara så stor, och det är roligt att se hans utveckling personlighetsmässigt sedan han kom. Den mysigaste hästen också!

Fråga: Rider Bea något och på vilka hästar?

Svar: Ja, jag rider ut på alla hästar i stallet tillsammans med Lina, joggar även försäljningshästarna ibland. Longerar alla när Lina är iväg på tävling/jobb.

Fråga: Vem bestämmer i stallet Lina eller Elin?

Svar: Elin!

Fråga: Hur gör man snygga knoppar?

Svar: Lina knoppar alltid sina hästar själv, hon syr dom.

Fråga: Vad är det bästa att jobba med Lina?

Svar: Vi är mer vänner än arbetskamrater, vi vet hur stallet ska skötas så det går väldigt smidigt att jobba tillsammans.

Fråga: Vad är det bästa med Lina som ryttare enligt dig?

Svar: Hennes sits är jättebra, det syns att hon har jobbat mycket med den. Hon kan rida så många olika hästar på ett bra sätt och det ser enkelt ut.

Fråga: Vad är de 3 viktigaste reglera i stallet?

Svar: Ingen häst får lämnas ensam ute i hagarna, framskrittning utomhus endast vid mycket ren och tappskor får de skrittas fram /av inne. Alltid ha bra koll på att hästarna mår bra.

Fråga: Känner du aldrig ett sug att tävla på den nivån som Lina gör?

Svar: Ibland gör jag det, men varken tid eller pengar finns för det.. Men jag blir väldigt inspirerad att få följa med på hennes träningar och tävlingar.

Fråga: Vad är din favorit syssla i stallet?

Svar:  Städa, fixa, mocka, hålla ordning och reda!

Kommentera