Bajsar i samhället

Idag har jag varit i stallet ensam då Linda är ledig i tre dagar. Eller nej ensam är jag ju faktiskt inte, vi har ju Dan som arbetar vardagar med mockningen/höpåsarna så jag hade som vanligt bra stallhjälp, menade ensam som själv med hästarnas arbete.

Åkte idag hem till Sarali där Amir står, idag var det min tur att hoppa upp och trava på honom. Han letar fortfarande ny ägare, för dig som är duktig på unghästar och vill förvalta honom vidare så hör av dig! 80.000 kr, han kommer tränas maj ut sedan behöver han få sommarvila ordentligt som alla andra 3 åringar.

Elin tog in alla hästar och mockade hagarna, jag hade två lektioner för att sedan avsluta kvällen med att rida ut på Leo.
Vi följde med mamma på hennes promenad i samhället, och vad sker? Leo bajsar inne i samhället hehe. Hur gör man då? Mamma sparkade ner det i diket, är det okej? Eller ska man dit och sopa rent asfalten? Vad gör ni som brukar rida i samhället? 😂

Denna bild tog Elin idag

10 Kommentarer

 1. Cornelia den 29 apr 2020 21:27 kl 21:27

  Jag brukade låta det vara 🙈 Men då red jag ensam. Försökte parera om det hände att få ut dom i diket men inte alltid man hinner det 🤷‍♀️

 2. Lena den 29 apr 2020 22:10 kl 22:10

  Vi sparkar undan det, skulle aldrig låta det ligga kvar, där jag har min häst har det blivit ett krig mellan hästfolk och inte hästfolk. Vi i vårt stall har bestämt att vi sparkar undan om de skiter på mindre lämpliga ställen…..

  4
  • Marie den 30 apr 2020 06:30 kl 06:30

   Tänk dock på var det är man sparkar undan det. Om dom bajsar mitt i ett bostadsområde är det ingen som vill ha bajset kvar ens på sidan av vägen. Om det sker rider jag hem och åker förbi och hämtar med hink/spade. Då finns det ingen som kan bli arg och irriterad. Dessutom är hästen för hög för att jag ska komma upp igen om jag hoppar av för att sparka undan =)

   2


 3. Milo den 30 apr 2020 03:17 kl 03:17

  Min kompis häst bajsade på en trottoar rakt under någons brevlåda. Bara att hoppa av och sparka undan och hoppas att man hittar en lämplig höjd att sitta upp från igen =)

 4. Magda den 30 apr 2020 12:48 kl 12:48

  Eller som ridandepolisen säger , det är ju gräs och vatten , inget farligt. Så icke häst människor borde inte nli så upprörda över gösel, träck om man sparkar bort det.

  1
 5. Sarah den 30 apr 2020 13:12 kl 13:12

  En fråga som jag är nyfiken på, kommer det en utvärdering på automat hö utfodringen? Funderade den bra? Rekommenderar du den?

 6. Emi den 30 apr 2020 22:06 kl 22:06

  I byn där jag bodde förut blev folk jätteglada om mina hästar bajsade utanför deras hus 🤣 De skyndade efter spadar och la det i rabatten.

  1
 7. Ylva den 30 apr 2020 22:57 kl 22:57

  Hoppar av och sparkar undan. Sen får jag promenera tills jag hittar någonstans att sitta upp ifrån igen. Skulle aldrig låta det ligga kvar på vägen i en stor hög.

 8. Magda den 5 maj 2020 00:06 kl 00:06

  Jag förstår inte riktigt ”hittar någonstans att sitta upp ifrån” & ” ” lämplig höjd ”. Rider ni barbacka eller ? ( Jag har alltid använt stigbyglen till att komma upp i sadeln om jag inte rider barbacka. )

 9. Linnéa den 6 maj 2020 09:35 kl 09:35

  Jag fick knacka på hos tanten när min dotters häst OCH kompisens häst bajsade på tomtgräns. Hon blev superglad och bad mig lägga det på syrenhäcken! Är väldigt glad att de bajsade på just hennes tomtgräns!

Kommentera