Avanmäld

Efter vinterträningen bör jag stå redo och bättre än någonsin på jakt att kasta mig ut på tävlingarna. Hästarna ska komma ut helst på högre nivå än tidigare, alternativ gå på samma nivå men då vara bättre och starkare än i höstas för vi har tränat väldigt målmedvetet för det med ett bra upplägg.

Jag måste dock backa min tävlingsdebut med Lazzie, hon går riktigt bra, men jag känner att vi fortfarande inte kommer hålla ihop det ännu. Hon har utvecklats enormt men jag kände på programridningen att jag red upp henne för stort och det var på gränsen att vi skulle klara av det, darrigt. Vi skulle klara av det bra, men inte så bra som jag vet att vi kan och därför känner jag att vi helt enkelt inte är redo. Förr ville jag tävla jämnt och ständigt, flera hästar varje helg men nu känner jag att med åldern har jag mognat och jag vill såklart visa upp Lazzie i den formen jag vet hon kan samt att tävla på rätt villkor, vi är inte redo ännu. Och att gå ner i en klass skulle vi vara för bra för så det är inte ett alternativ heller. Med den hjälpen Kristian ger oss nu och vi verkligen är så nära att knäcka nöten så vill jag backa av och vänta några veckor till.

Lite besviken är jag på att vi inte är klara ännu, men samtidigt känns det klokt. Vårt mål är fortfarande att anmäla oss till Dressage Powers serie future stars och kvaltiden är lång så det är ingen stress. Men långsiktigt vill jag att Lazzie ska bli min U25 häst och då måste jag tänka klokt och bygga upp självförtroendet hos oss båda men mest hos Lazzie som är en fantastisk häst även om hon är lite känslig. Men jag gillar de känsliga hästarna, de får gärna vara vakna, bjuda till själva även om det blir mer än tänkt, det är en mycket mer härlig känsla en hästar som man fåt bära runt.  Jag är glad att jag tänker långsiktigt och inte bara månad för månad, och att jag backar av när magkänslan inte är hundra.

Bildtext

7 Kommentarer

 1. Åsa den 7 mar 2019 10:24 kl 10:24

  Du är så klok, Lina!
  Du och Lazzie har en framtid tillsammans så varför skynda!

  // Åsa

 2. Anne-Marie den 7 mar 2019 12:07 kl 12:07

  Jag tycker det är ett moget beslut, att ge sin häst dom bästa förutsättningarna. Er tid kommer!
  Har följt dig sen ponnyridning och det är kul att få vara med på din och teamets resa.
  /Am

 3. Maria den 7 mar 2019 13:37 kl 13:37

  Med ditt tänk kommer du att vinna i längden Lina, man ska alltid sin följa magkänsla:) Din och Lazzies tid kommer och då är ni starkare än nånsin! Otroligt kul att se hur fin, välmusklad och vältränad Lazzie är:) Stort lycka till på tävlingsbanan när ni är redo för det!

  /Maria

 4. Bea den 7 mar 2019 14:02 kl 14:02

  Vilket klokt beslut Lina! Och vad fin bloggen är!
  Hälsningar, Bea

 5. Ronja den 7 mar 2019 14:18 kl 14:18

  Heja dig Lina, klokt beslut! Ridsporten behöver fler som dig.

  • Camilla den 7 mar 2019 19:45 kl 19:45

   Hej! Superfin blogg! Saknar en kort presentation av dina/era egna hästar och vad årets mål är för dem, vore roligt att få koll på inför tävlingssäsongen.
   Fortsatt lycka till med din satsning! 6. Anette den 7 mar 2019 19:53 kl 19:53

  Hej!

  Den nya bloggen är superfin och fungerar mycket bättre än den gamla. Jag tycker bara att det ät lite trist att man måste logga in med Facebook för att lajka inläggen, jag vill helst inte koppla ihop min Facebook med andra sidor.

  En annan önskning är att det skulle vara möjligt att lajka andras kommentarer också, jag skulle till exempel vilja lajka kommentaren över min ?

Kommentera