Jag har en stor rullians på hästar som kommer och går i träning, väldigt roligt att rida så många olika typer av hästar. Mest unghästar som kommer och då får man alltid vara mer försiktig, dels för sin egen säkerhet men även för att det ska bli rätt för hästen.

Vi följer alltid ett system här hemma, hästarna får ta det lugnt dagen efter de kommit, bara landa i miljön och se sig om. Både i box och hage, även om jag bor på en gård här hemma på landet så är det ändå mycket intryck med kor och traktorer/lastbilar. Sedan är alltid första passet longering, jag vill se ifrån marken lite för att stämma av temperament och man ser deras styrkor och svagheter bra direkt.

Verkar de redo att jag hoppar upp dagen efter så gör jag det med någon som håller i och leder lite i början. Lite trist för ägarna som säkert gärna vill se sin häst riden när de lämnar men vi har valt att ha dessa ”regler”

Nu när Linda jobbar här så tar jag unghästarna när hon jobbar för att få ett extra handtag med uppsittning och ev komma igång. Blir det rätt ifrån början fortsätter det ofta så 🙂

3 Kommentarer

 1. Marika Stoppert den 8 feb 2020 19:54 kl 19:54

  Låter som ett MYCKET klokt upplägg både för hästarna & för dig.
  Ny miljö, ryttarbyte & annat = hästen beter sig inte alltid som den brukar göra hemma !

  3
 2. Frida den 9 feb 2020 08:06 kl 08:06

  Tycker det är mkt klokt! Framförallt för din säkerhet, men också för hästens skull, att den får landa lite.

  1
 3. Linnea den 10 feb 2020 11:57 kl 11:57

  Hur går du till väga när du avgör om en ung häst kan komma till dig? Vill du se ägaren rida den innan tex? Eller någon slags referens från personen som har ridit in hästen?

Kommentera