Att sälja hästar

Fråga: Hur gör ni med intressenter på saluhästar? Får ‘alla’ som visar intresse komma och provrida? Eller sållar ni ut dem ni tror kommer passa?
Om den första som provar vill gå vidare med köp men ni har en till bokad som är, på papper, är en bättre match, hur löser ni det?
Tack för en super blogg!

Svar: Hej!

kul att du gillar bloggen!

När jag lägger ut hästar som är till salu så blir det ofta väldigt stort intresse, speciellt på storhästar kring 200-300.000 kr. Jag hör ofta på samtalen om det låter som hästen som ska säljas skulle kunna passa den personen eller ej. Jag bokar alltid in tre provridningar och det är lite först till kvarn, om jag tycker att den första som provrider passar hästen så stoppar jag de andra provridningar om den personen vill gå vidare med besiktning. Annars låter jag flera komma innan någon ”tvingat” hästen.

När jag la ut Jullan som många känner till så blev jag fullständigt nedringd och fick ta bort annonsen.

2 Kommentarer

 1. Stella den 9 mar 2021 13:20 kl 13:20

  Nu tänker jag kanske fel och för mycket business men jag tänker att om man blir nedringd eller har väldigt många intressenter borde det ju vara möjligt att höja priset? Sen ska självklart hästen säljas till ett gott hem och någon som passar men om det finns flera vore det väl smartare ekonomiskt att ta mer betalt än först till kvarn?

  Tack för en bra blogg!

  • Lina Dolk den 9 mar 2021 14:50 kl 14:50

   Varje häst vi lägger ut har vi utvärderat vad vi tycker är rätt pris för den hästen, diskuterar med ägaren och kommer överens. Jullan visste många om och det finns inte alltför många ”Jullan hästar” att sälja, sund, vill hopp ridas ut träna dressyr, väldigt snäll, trygg och en väldigt rolig häst att träna med = lättsåld på mina socialamedier. Hemmet priorernas alltid, vi väljer bort kunder vi inte tycker är lämpliga.

   6


Kommentera