Att avsluta

Idag har Lazzie blivit skodd då skorna togs av igår inför röntgenbilderna, hon var även väldigt lång i sina hovar så det var dags för skoning, tack Ida som kom och skodde henne med kort varsel.

Moa/Linda har klippt henne idag, det gjordes ultraljud på bakknän och senor igår på besiktningen så hon blev rakad på några ställen. Vi betalade för den kliniska undersökningen och sedan fick köparna välja till vad de ville ha utöver den. Eftersom röntgenbilderna tillhör den som betalar är det alltid bäst att köparen står för röntgen då har de alla bilder inför framtiden.

Elin ringde och avslutade vår försäkring vi hade. Känns så konstigt att avsluta och veta att snart är hon inte är vår alls längre. Nu har jag en liten bit kvar då hon står kvar och tränas av mig.

De nya ägarna är väldigt bra och försöker göra allting så mild övergång som möjligt för henne. De kommer ex träna henne för mig några gånger till, sadelprovare Ewa Cederlöf som jag alltid använt kommer ut och prövar ut en ny sadel till henne på fredag, helst en som jag har nu om hon inte ändrat sig för mycket för den sadeln. Och vi skickar med träns, kandar och betten. Även tandläkaren kommer se över henne innan hon lämnar oss.

Jag ska även se över att mina sadlar ligger bra på Dokki och Hatti när Ewa kommer. Ibland kan det behövas korrigeras med padd eller stoppas om. Jag rider i equipe och uvar aldrig behövt byta sadel pga stora förändringar hos hästen. Och jag har två olika Equipe och de ligger riktigt bra på nästan alla hästar.

Imorgon kommer det ett filmteam som ska filma här hemma på förmiddagen så hästarna ska tränas efter lunch.

Kommentera