Årets gråaste dag?

Imorse tyckte jag väldigt synd om hästarna som vi släppte ut vid 06 i spöregn. Alla fick äta hösilaget ute och det slutade regna vid lunch så jag tror inte det gick någon nöd på dom. Men himmelen har inte visat någon nyans av ljus idag och dimman har legat tät hela em.

Men detta gråa väder kompenserades upp med två bra träningar för Kristian, Lazzie var först ut och det värmer så i mattehjärtat så hon kämpar på. Kristian brukar skämta och säga att hon har energi för ett helt kärnkraftverk. Jag hittade inte den rätta känslan direkt från start idag som vi gjorde så bra förra veckan. Många tempoväxlingar och övergångar senare hittade vi rätt och avslutade sista 20 minuterna väldigt bra. Det vi eftersträvar är att hon ska korta avståndet mellan fram och bakben och ta i mer bakifrån och koppla på ryggverksamheten. UTAN att trava mega trav med frambenen. Avslutade med lite piruettjobb med både hel och halvpiruetter.

Dokki kändes fin från start och vi la mycket fokus på piff och puff idag. Vi har hittat en bra metod att först växla mellan arbetstrav till långsam minitrav, sedan gå fram minitrav upp i passage. Då hittar jag en bra avspänd passage som är ridbar och Dokki är reglerbar. När passagen känns bra på diagonalen, böjt spår och rakt spår kan vi lägga in piaffen. Denna metod känns bra och jag ska jobba på så steg för steg inför Strömsholm nästa helg.

Lina Dolk
Foto Johanna Blixbo

När vi kom hem var det hästar som skulle ridas, Hatti klippas (ÄNTLIGEN) och lektion för Moa. Lastbilen är nu ompackad och redo inför imorgon då det är dags för träning igen. Elin följer med imorgon så förhoppningsvis har jag bilder/filmer att bjuda på imorgon.

Som ni ser är denna blogg lite mer som en hemsida. Under menyfliken finns lite olika sidor som bland annat ”Hästar till salu”. Skulle det vara intressant med en flik som hela tiden hålls uppdaterad med ”Hästar i stallet”? Tänker mig lite kortfattad info med stam, syfte osv. Vad tycker ni?

5 Kommentarer

 1. Matilda den 7 mar 2019 21:33 kl 21:33

  Ja gärna en sida om hästar i stallet.

 2. Rebecca den 7 mar 2019 22:03 kl 22:03

  Älskar att det var fokus på piff och puff idag! ? Jättefin hemsida och underbara bilder! Du är en stor inspirationskälla!

  • Kristine den 8 mar 2019 18:39 kl 18:39

   Ja takk til en side om hestene i stallen! ☺️ 3. carolina den 7 mar 2019 23:51 kl 23:51

  ja gärna en flik om hästar i stallet / hästar i träning. jättefin hemsida med fina bilder och lättöverskådligt.

 4. Julia den 8 mar 2019 08:52 kl 08:52

  Hej Lina!
  Hur många hästar rider du per dag??
  Jag undrar även hur du gör en lite mindre häst motiverad, jag har världens snällaste häst, men han kan bli lite omotiverad i ridhuset, har du något bra schema eller övning som jag ska testa?
  Öppen för alla svar?

Kommentera