Andas ut

Idag var jag till Sigtuna och gjorde vetcheck på Dokki, en vanlig rutinkoll för att ligga steget före eventuella bekymmer. Och jag var inte orolig alls över honom, denna herre (peppar peppar ta i trä) är i sitt livsform! Skönt att ha stämt av hans hälsostatus för det är två mästerskap som kommer = Nordiska Mästerskapet som är veckan innan Falsterbo går i Finland och sedan Europa Mästerskapet som är i September är i Tyskland. Är lite osäker om Finland kommer genomföra mästerskapet, känns som de har hållt hårdare regler gällande pandemin än vi här i Sverige, så vi kanske blir portade hehe. EM för oss U25 går samtidigt som seniorerna, det hade varit så roligt att få tävla samtidigt som jag kan få spana in dom på nära avstånd

Däremot var jag orolig över en häst i stallet som står i träning här som jag tog med för att kontrollera en sena på. Hästen fick en svullnad runt senan och då blir man såklart livrädd vad det kan beror på. Den var svullen några dagar och sedan en dag var det helt bra igen. Hon var aldrig halt någon gång men vi stoppade träningen direkt för att inte förvärra något. Innan jag tränade på igen så ville jag kolla upp det hela för att veta att allt är okej, och det såg väldigt bra ut. Fick jättefina lovord över hur hon rörde sig och var i skick, även om det inte är min häst så ska alla hästar må bra här och verkligen få rätt förutsättningar. Kul! Nu tränar vi på igen och en liten kort sommarvila gör alla gott ibland.

Dokki njöt i hagen och hade koll på mig när jag tränade hästar på ridbanan innan jag åkte till Sigtuna (Axel var på Sigtuna idag)

5 Kommentarer

 1. Denny den 8 jun 2021 16:45 kl 16:45

  Så skönt att allt var bra med Dokki! Ang. NM: nästan alla länder har hållit en strängare linje än Sverige, kontrasten till Finland har kanske lyfts fram för att samarbetet vanligtvis är så nära men nu har behövts regleras mer för att inte få samma coronasiffror i Finland som i Sverige. Men här ordnas tävlingar för tillfället och det har även ordnats internationella tävlingar i andra idrottsgrenar, så hoppet lever för NM och då gäller såklart samma regler för alla som vill komma in i landet 🙂 Så se nu till att hålla er i karantän så gott det går så ni kan komma hit och tävla!

 2. Milo den 8 jun 2021 23:34 kl 23:34

  Vad är det man kollar på en rutinmässig vetcheck?

  • Lina Dolk den 11 jun 2021 13:05 kl 13:05

   En vanlig rutinkoll är böjprov, longering och att vet känner igenom kroppen på dom 3. Hanna den 9 jun 2021 10:27 kl 10:27

  Hur ofta brukar du kolla dem?

  • Lina Dolk den 11 jun 2021 13:04 kl 13:04

   Var 6e månad 🙂

   1


Kommentera